Papa Francisc readuce EXORCISMUL în Biserica Catolică modernă!

Papa Francisc readuce EXORCISMUL în Biserica Catolică modernă!

La Universitatea pontificală Regina Apostolorum din Roma se desfășoară în această săptămână, cu sprijinul Vaticanului, o conferință asupra exorcismului și a rolului său în Biserica modernă.

Papa Francisc are un rol decisiv pentru reaprinderea interesului față de exorcism în rândurile credincioșilor și ale clerului catolic, o practică devenită tabu până la instalarea în scaunul pontifical a Papei Francisc, scrie Catholic Online.

Diocezele din Europa și America Latină au raportat o creștere substanțială a numărului de cazuri de posedări.

Papa Francisc nu se jenează să pomenească de Diavol, spre deosebire de predecesorii săi moderni. În predicile și cuvântările sale, adeseori avertizează despre tentațiile Diavolului și îi învață pe catolici cum să se ferească de ele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vaticanul sprijină conferința de săptămâna aceasta asupra Exorcismului, care are loc la Universitatea pontificală Regina Apostolorum, și la care participă 160 de preoți din întreaga lume, informează sursa citată.

Practica catolică a exorcismului nu este un ritual strict de acțiuni și rugăciuni, ci lasă preotului libertatea de a folosi cum crede de cuviință anumite metode aprobate anterior de către Biserică.

Pentru a fi un exorcist legitim, trebuie să obții calificarea din partea autorităților bisericești competente și să dovedești o credință puternică.

Papa Francisc a avertizat într-o slujbă, chiar înainte de Halloween, anul trecut:

„Această generație, și multe altele, a fost învățată să creadă că Diavolul este un mit, un simbol, o idee, ideea de rău. Însă Diavolul există cu adevărat și noi trebuie să luptăm împotriva lui.”

Părintele Cesare Truqui, un exorcist elvețian a declarat pentru The Telegraph că o treime din apelurile primite de către oficialii catolici din Roma sunt cereri de exorcizare. Drept răspuns, Vaticanul a intensificat pregătirea de noi exorciști. Un fenomen identic se înregistrează în întreaga Italie, în Spania, sau în Marea Britanie.