Gorghiu, despre tăcerea lui Ponta în cazul Șova: "Nu înţelegem această discreţie suspectă. Să îi ceară lui Tăriceanu să semneze hotărârea"

Gorghiu, despre tăcerea lui Ponta în cazul Șova: "Nu înţelegem această discreţie suspectă. Să îi ceară lui Tăriceanu să semneze hotărârea"

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat azi că liberalii vor solicita în plenul Senatului ca hotărârea în cazul cererii DNA privindu-l pe senatorul Dan Şova să fie redactată şi publicată în Monitorul Oficial, criticând decizia de respingere a acestei cereri în Biroul permanent al forului legislativ. Co-președintele PNL Alina Gorghiu a amintit și despre discreția suspectă a lui Victor Ponta, în calitate de președinte al PSD.

"Nu înţelegem această discreţie suspectă în condiţiile în care domnia sa pe Facebook are tot felul de opinii despre orice, inclusiv despre candidatura în SUA la Preşedinţie şi aş vrea să-i solicit la modul cel mai serios în numele PNL, al societăţii civile şi al bunului simţ, să încurajeze majoritatea din Senatul României să-i ceară lui Călin Popescu-Tăriceanu să semneze această hotărâre şi să ieşim din acest tablou negru din care singuri s-au băgat", a spus copreşedintele PNL, citată de Agerpres.

"Am discutat astăzi în şedinţa conducerii PNL despre acest tablou al abuzului zugrăvit de Călin Popescu-Tăriceanu şi de Victor Ponta în calitate de lider al partidului care are majoritatea în Senat, motiv pentru care PNL a decis ca astăzi în Biroul Permanent al Senatului şi probabil că deja aţi aflat să solicităm prin reprezentanţii noştri ca hotărârea pe solicitarea DNA din data de 25 martie să fie redactată şi trimisă la Monitorul Oficial. Din păcate, PSD împreună cu Călin Popescu-Tăriceanu au respins această solicitare. Vom face revenire la solicitarea noastră în plenul Senatului şi vom vedea care va fi rezultatul', a mai spus Gorghiu.

Ea a mai spus că PNL îi cere lui Tăriceanu să semneze hotărârea în cazul lui Şova şi să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Senatului.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Îi cerem astăzi încă o dată lui Călin Popescu-Tăriceanu cele două semnături, una dată pe hotărârea pe care ar trebui să o vedem în Monitorul Oficial publicată şi o semnătură pe demisia domniei sale, pentru că el conduce în fiecare zi Senatul pe o pantă a decredibilizării pentru faptul că gestionează foarte prost această situaţie şi pentru faptul că a generat un abuz în Parlamentul României care după cum vedem are consecinţe astăzi, sunt solicitate documente de diverse instituţii", a completat liderul PNL.