Câteva exemple din ultimele zile relevante pentru încercările PSD de decredibilizare a DNA

Câteva exemple din ultimele zile relevante pentru încercările PSD de decredibilizare a DNA

În lupta cu PNL, PSD atacă pe o coordonată folosită şi în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale. Noul PNL a preluat metodele fostului PDL şi metehnele lui Blaga, Videanu, Anastase, toţi oamenii aceia răi care au tăiat pensiile şi salariile, spun comunicatorii PSD.

Asediul DNA (şi) asupra colegilor de partid ai lui Victor Ponta, i-au determinat pe aceştia să deschidă un front comunicaţional şi împotriva instituţiei conduse de Laura Codruţa Kovesi. Din toate acţiunile întreprinse mai ales în ultimele zile, mesajul principal este: „arestările DNA sunt exagerate şi deplasate, toată lumea e sub asediu, evident nejustificat, şi instituţia condusă de Laura Codruţa Kovesi îşi depăşeşte atribuţiile”.

Câteva exemple concrete:

Schimbarea regulilor privind interceptarea membrilor CSAT. Argumentul e hilar şi o insultă la adresa procurorilor –din ce înţeleg- din alt oraş cu excepţia Bucureştiului. „Membrii CSAT au acces la nişte date atât de confidenţiale, care ţin de strategia noastră, (…) dar i-am spus preşedintelui că trebuie să se gândească domnia sa, că e preşedintele CSAT-ului, totuşi, la o procedură prin care, dacă un procuror din Zimnicea sau din Baia Mare interceptează un membru CSAT, să găsim, totuşi, o cale, totuşi, de protecţie a acelor informaţii”.

Desemnarea noului ministru de Finanţe. La începutul săptămânii, Ponta declara că are trei variante de posibili miniştri, dar că nu ştie cine vrea să fie "kamikaze" la conducerea Finanţelor. Sau, spunea el ieri: “Nu există o meserie mai riscantă decât cea de ministru!'

Despre situaţia lui Radu Mazăre: “O să-l sun eu, dar cine mai are curaj să vorbească la telefoane în ziua de azi?”

În cazul votului pe care senatorii trebuie să-l dea pentru Dan Şova, PSD nici măcar nu a mai folosit placa: “noi întotdeauna recomandăm vot pentru încuviinţarea arestării”. "În Senat vor vota senatorii. (...) Eu sunt deputat", a spus Ponta întrebat cum va vota PSD în cazul fostului purtător de cuvânt al partidului. Liviu Dragnea a spus ceva similar.

Cred că Ponta şi PSD se află pe o pistă greşită, DNA are cel mai mare grad de încredere şi e aproape sinucigaş să deschizi un război (şi) cu ea.

Dar la nivelul percepţiei publice credeţi că funcţionează? E Ponta credibil?