Laura Kovesi la bilanț: „DNA nu este un om. DNA este o instituţie. Răspunsul nostru a fost prompt, dar nu personal”

Laura Kovesi la bilanț: „DNA nu este un om. DNA este o instituţie. Răspunsul nostru a fost prompt, dar nu personal”

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat marţi că au fost atacuri publice în mod constant la adresa instituţiei pentru că anchetele au lovit în zone ce păreau intangibile sau au vizat oameni ce păreau de neatins, afirmând că răspunsul procurorilor anticorupţie a fost prompt, dar nu personal.

"Toate rezultatele menţionate au fost obţinute prin efortul celor care lucrează în DNA, un efort profesionist şi constant. DNA nu este un om. DNA este o instituţie. Împreună ne-am angajat să lucrăm cu profesionalism şi corectitudine. Pentru că anchetele noastre au lovit în zone ce păreau intangibile sau au vizat oameni ce păreau de neatins, am fost atacaţi public în mod constant. Răspunsul nostru a fost prompt, dar nu personal. Am continuat să ne desfăşurăm activitatea în mod profesionist, în cadrul unor investigaţii eficiente şi imparţiale", a susţinut Kovesi, cu prilejul prezentării bilanţului DNA pe 2014.

Ea a subliniat că nu au contat şi nu contează banii din conturi, poziţia socială sau forţa financiară deţinută ori controlată de cei cercetaţi.

"Fiecare atac ne-a apropiat, ne-a mobilizat, iar solidaritatea şi corectitudinea au fost cele mai importante atuuri pe care le-am avut. Provocările le trecem împreună, ştiind că avem în spate o instituţie puternică, dedicată unui scop în care crede o largă majoritate a cetăţenilor - o Românie fără corupţie, în care lucrurile funcţionează aşa cum trebuie, o ţară în care nu eşti nevoit să oferi mită pentru a obţine ceva ce ţi se cuvine şi în care nimeni să nu poată obţine prin corupţie un statut nemeritat, indiferent de domeniul în care activează. Vă mulţumesc pentru efort şi determinare şi vă asigur de întreaga mea voinţă de a continua pe acest drum", a spus şeful DNA, la finalul discursului.

Ne puteți urmări și pe Google News