Poliția Timiș, decapitată și stresată: „Se uită la tine și încep să plângă din senin!”

Poliția Timiș, decapitată și stresată: „Se uită la tine și încep să plângă din senin!”

Decapitarea conducerii Inspectoratului Județean de Poliție Timiș a creat panică printre subalternii rămași liberi: „Cine va fi următorul”

După ce șefii lor au ajuns în arest, polițiștii din Timiș spun că sunt copleșiți de stres. Mulți se plâng că nu mai pot dormi noaptea, că își fac tot felul de gânduri și nu mai reușesc să lege două vorbe, coerent, ca între colegi. „În Inspectorat se simte o presiune de neimaginat. Colegii nu mai au încredere unii în alții, iar încrederea era cheia funcționării acestei instituții”, spune Doinel Malcoci, liderul sindicatului polițiștilor timișeni.

El susține că „circul mediatic” creat în jurul reținerii șefilor IPJ Timiș - faptul că mascații au descins în număr mare în birourile șefilor, în timp ce colegii lor încercuiseră sediul Poliției, cu o săptămână în urmă - are ca efect discreditarea și mai mare a instituției și vor trece probabil zeci de ani până ce oamenii vor avea din nou încredere în Poliția Timiș. Cât privește stresul, Malcoci povestește că, în zilele acestea, a asistat la scene greu de imaginat pentru niște polițiști. „Oameni în toată firea, care nu au avut nicio legătură cu corupția, nu mai pot să vorbească, se uită la tine și încep să plângă din senin. Spun că nu mai reușesc să doarmă noaptea de stres. (…) Fiecare se gândește cine ține pe cine în funcție, cine e turnător, cine va fi următorul turnat”, mai spune polițistul.

„Domnule deținut”

Ne puteți urmări și pe Google News

Acuzați de abuz în serviciu, șeful IPJ Timiș, comisarul șef Sorin Muntean, și adjunctul său, comisarul șef Florin Bolbos, au girat mutarea disciplinară a unui polițist din orașul Recaș, care a refuzat să se supună ordinelor venite de la primarul PSD al localității, Teodor Pavel (reținut și acuzat în același dosar de uzurparea funcţiei, instigare la hărţuire şi instigare la abuz în serviciu). Primarul a decis ca polițiștii din localitate să nu mai sancționeze cetățenii orașului care comiteau infracțiuni. Comisarul șef Marcel Crăciunescu, șeful Serviciului Poliție Rutieră din cadrul IPJ Timiș, este acuzat că ar fi luat mită de la mai mulți subalterni, pentru a-i avansa la „excepțional” înainte de termen. Cu toții au fost arestați preventiv pentru 30 de zile și se află în arestul Poliției Timiș, unde foștii lor subalterni au ajuns să li se adreseze cu „domnule deținut”.