Bombele separatitilor au făcut 30 de victime, sâmbătă în Ucraina

Bombele separatitilor au făcut 30 de victime, sâmbătă în Ucraina

La Mariupol trei case au fost complet distruse și geamurile de la trei blocuri, cu câte nouă etaje, au fost sparte de la unda de șoc, Mai multe autoturisme au ars în întregime și,la cinci ore după terminarea atacului pompierii mai încercau să stingă numeroasele incendii. Militari și polițiști patrulau pe străzile pustii și telefoanele fixe și mobile nu funcționează.

 

Separatiștii ruși au revendicat bombardamentul asupra portului Mariupol, ultimul oraș strategic, din estul țării, sub influența Kievului. SUA și UE au intensificat amenințările la adresa Moscovei.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Separatiștii ruși au revendicat atacul de sâmbătă asupra portului Mariupol , unde, cel puția 30 de oameni au fost omorâți în timpul bombardamentelor.

La fața locului  trei case au fost complet distruse și geamurile de la trei blocuri, cu câte nouă etaje, au fost sparte de la unda de șoc, Mai multe autoturisme au ars în întregime și,la  cinci ore după terminarea atacului pompierii mai încercau să stingă numeroasele incendii.

Militari și polițiști patrulau pe străzile pustii și telefoanele fixe și mobile nu funcționează.

Cucerirea acestui oraș industrial, unde locuiesc 500.000 de oameni ar constitui un pod terestru între Rusia și Crimeea, anexată în luna martie dar foarte dependentă de Kiev pentru aprovizionarea cu apă, electricitate și produse alimentare.

Președintele ucrainean Petro Petroșenko își menține declarația făcută, la începutul conflictului și anume că poporul ucrainean se va bate până la victoria finală. Liderii europeni amenință Rusia cu noi sancțiuni. John Kerry, Secretarul de Stat american a afirmat, de asemenea că presiunea internațională la adresa Rusiei și a aliaților săi se va intensifica.

Până în prezent, orașul Mariupol, port important la marea Azov nu a constituit o țintă a atacurilor separatiștilor, concentrați mai mult către zona Doneț, recent abandonată.