Declaraţia INCENDIARĂ a lui Traian Băsescu: "Ăsta e un buton pe care se va frige, dacă apasă pe el."!

Declaraţia INCENDIARĂ a lui Traian Băsescu: "Ăsta e un buton pe care se va frige, dacă apasă pe el."!

Traian Băsescu a vorbit, într-un interviu, despre declaraţia lui Igor Dodon care a spus că vrea să-i retragă cetăţenia fostului preşedinte.

În interviul acordat News.ro, Traian Băsescu a declarat că Igor Dodon, Preşedintele Republicii Moldova, se va arde dacă îi retrage cetăţenia. 

„Aş spune cam ce i-a spus ministrul Apărării lui Dodon: el pune degetul pe diverse butoane, să vadă dacă se frige sau nu. Ăsta e un buton pe care se va frige, dacă apasă pe el.”

Băsescu consideră că în Republica Moldova s-a produs o evoluţie, deşi cetăţenii au ales să-l voteze pe Igor Dodon, candidat pro-rus.

Ne puteți urmări și pe Google News

„M-aş uita la partea plină a paharului. 48% din cetăţenii Republicii Moldova au votat pentru candidatul pro-vest, deci s-a produs o mutaţie extraordinară. Trebuie să recunoaştem că acesta este un vot extrem de semnificativ. În 2015, dacă se atingea procentul de 3 pentru unionişti şi circa 10% pentru cei care voiau către UE. În momentul de faţă – şi asta ne arată că a evoluat mentalitatea oamenilor din Republica Moldova – avem confirmarea că 48% din ei sunt cel puţin pro-europeni, dacă nu şi pro-români.”

Întrebat dacă Maia Sandu ar fi avut mai multe şanse dacă la secţiile de votare din diaspora erau disponibile mai multe buletine de vot, fostul preşedinte a afirmat „cred că da, pentru că în diaspora ea a obţinut 95% din voturi. În mod categoric avea şanse mai mari, pentru că diferenţa de voturi este de vreo 70.000 între Dodon şi Maia Sandu.”