După dezvăluirile din „Evenimentul zilei”, DNA l-a reținut pe șeful ISJ Mureș pentru înființarea ilegală a Liceului Romano-Catolic

După dezvăluirile din „Evenimentul zilei”, DNA l-a reținut pe șeful ISJ Mureș pentru înființarea ilegală a Liceului Romano-Catolic

Surse bine informate din cadrul Ministerului Educației Naționale au dezvăluit, pentru „Evenimentul zilei”, că Ștefan Someșan, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Mureș a fost „săltat” de procurorii anticorupție, joi, chiar de la sediul instituției, în jurul orei 16.00.

 Informația ne-a fost confirmată și de Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al DNA care ne-a specificat că șeful învățământului din Mureș a fost reținut pentru 24 de ore.

Ancheta DNA confirmă cazul prezentat de „Evenimentul zilei”, în iulie 2016, în care relatam că părinții copiilor și conducerea Colegiului Național „Unirea”, din Târgu-Mureș, au înaintat memorii către autorități în care arătau că Liceul Teologic Romano- Catolic „Rakoczi Ferenc” căruia a fost nevoit să îi cedeze spații de învățământ, a fost înființat ilegal. Ștefan Someșan este acuzat atât de implicare în înființarea ilegală a liceului cu predare în limba maghiară, dar și de luare de mită în cazul titularizărilor pe posturi a unor profesori.

Surse judiciare au declarat, pentru agerpres, ceea ce „Evenimentul zilei” dezvăluise încă din luna iulie: în dosarul de la DNA, lui Ștefan Someșan i s-ar imputa faptul că, prin acte suspectate a fi fost falsificate, acesta ar fi încercat să promoveze interesele nou-înființatului liceu, în detrimentul Colegiului Național „Unirea”, de la care ar fi fost preluate abuziv o serie de clase.

Ne puteți urmări și pe Google News

În dosar ar mai fi vorba despre primirea de foloase necuvenite în legătură cu modul în care s-ar fi organizat concursurile de titularizare pe post, dar și cele de directori de școli.

Sursele au precizat că în dosar ar fi vizați și alți angajați ai Inspectoratului Școlar Județean Mureș.