Anunț de interes internațional! Am aflat când va începe construcția Autostrăzii Ploiești-Brașov și câte milioane de euro vor fi alocate!

Anunț de interes internațional! Am aflat când va începe construcția Autostrăzii Ploiești-Brașov și câte milioane de euro vor fi alocate!

Anunț capital pentru circulația pe tronsonul A3 Ploiești-Brașov! La solicitarea EVZ, CNADNR a răspuns: „(...) Execuţia pentru tronsonul Ploieşti - Braşov va începe în anul...”

Anunț de interes internațional! Evenimentul zilei a cerut și a primit date exacte privind construcția tronsonului de autostradă Ploiești-Brașov, crâmpei de șosea care face parte din Autostrada 3, București-Oradea. Așadar, când vor fi demarate lucrările la tronsonul Ploieşti - Braşov şi care este suma preconizată pentru acest segment? Dar și care este, în prezent, situaţia acestui proiect?

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a răspuns prompt solicitării: „Conform Master Planului General de Transport execuţia pentru tronsonul Ploieşti - Braşov va începe în anul 2017 odată cu demararea lucrărilor aferente secţiunii Comarnic - Braşov, valoarea lucrărilor fiind estimată la 1.304,52 mil Euro”.

Construcția ar dura patru ani. Lungimea totala - 58 de kilometri

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit proiectului de concesiune al Autostrăzii Comarnic - Braşov, construcţia ar dura patru ani, operarea şi întreţinerea sunt prevăzute pentru o perioadă de 26 de ani, iar tariful de concesiune ce va fi plătit de un autoturism pentru întreaga lungime a autostrăzii este preconizat a fi de 7 lei cu TVA inclus, supus indexării. Nivelul tarifului perceput este stabilit în funcţie de distanţa parcursă de vehicul. Autostrada care va străbate munții va porni de la Comarnic la 1,5 kilometri de podul de la Breaza, apoi pe malul râului Prahova cu viaducte și tunele și va ocoli orașele Sinaia și Bușteni pentru a ieși la Azuga spre Pârul Rece. Autostrada va trece apoi pe lângă Râșnov și se termina la Cristian, lângă Brașov. Va avea în total 58 de kilometri.