”Tun” de jumătate de milion de euro. Cum a fost înșelată CNAIR de concubina lui Cârpaci

”Tun” de jumătate de milion de euro. Cum a fost înșelată CNAIR de concubina lui Cârpaci

Înalta Curte de Casaţi şi Justiţie a emis sentinţa finală într-un dosar care vizează o afacere de peste două milioane de euro dintre CNAIR şi concubina lui Ionelaş Cârpaci alias Ionel Sandner, baștanul condamnat vara aceasta la șapte ani de închisoare, care a freușit până acum să nu intre după gratii, invocând diverse tertipuri birocratice. Povestea dintre Mirela Stanca și Compania Națională de Drumuri e veche de 10 ani. Iar concluzia, după recenta sentință a ÎCCJ este că femeia a dat ”țeapă” instituției publice de aproape jumătate de milion de euro.

Juriștii CNAIR au ajuns la concluzia că Mirelei Stanca i s-a plătit cu 450.000 de euro mai mult decât trebuia şi a deschis un proces pentru recuperarea banilor. Dosarul este acum la Curtea de Apel.  

În urmă cu 10 ani CNAIR a cumpărat, cu 2 milioane de euro, terenul şi clădirile pe care se află sediul secţiei de autorizări verificări transport rutier şi o pepinieră a DRDP Timişoara, de la Mirela Stanca, care revendica în sinstanță proprietățile. În realitate, compania nu a putut cumpăra deoarece așa cum instituția încheiase cu Stanca o promisiune de vânzare, aceasta a mai promis că va vinde locul și alto persoane, chestiune înscrisă de altfel în Cartea Funciară.

Stanca a fost dată în judecată de persoanele cărora le-a promis că le vinde terenul cu clădirile, și deși nu încheiase procesul cu acestea, a semnat contractual de vânzare – cumpărare cu CNAIR. Instituția nu s-a putut însă intabula, deși i-a plătit concubinei lui Ionelaș Cârpaci milioanele de euro. Abia prin sentința de acum, Curtea Supremă i-a permis CNAIR  să se intabuleze. În plus, Mirela Stanca a fost obligată să le plătească celor două persoane fizice suma de 400.000 de euro.  ”În urma sentinţei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 6 octombrie, CNAIR a primit decizie definitivă pentru intabularea terenului de la Pepiniera DRDP Timişoara, iar în perioada următoare se vor face demersuri în acest sens. În 2004 a existat o promisiune de vânzare-cumpărare cu Mirela Stanca pentru acest teren, pe care existau construcţii proprii ale DRDP Timişoara”, transmite Alina Sabou, purtătoarea de cuvânt a DRDP Timișoara.