Cardul de sănătate, blocat pe termen nelimitat. CNAS încă nu a semnat contractul cu firma înființată de Sebastian Ghiță!

Cardul de sănătate, blocat pe termen nelimitat. CNAS încă nu a semnat contractul cu firma înființată de Sebastian Ghiță!

Sistemul informatic al car dului de sănătate s-a blocat luni dimineață, la ora 10.00. Și de atunci, tot blocat e! Cum, în iulie, firma Teamnet a câștigat licitația pentru mentenanța cardului, toată lumea știa că această firmă ar trebui să se ocupe de reparație!

 Ei, bine, nici vorbă de așa ceva. Casa Națională de Asigurări de Sănătate NU a semnat contractul care ar da dreptul firmei să facă mentenanța, ne explică, oficial, CEO-ul companiei. Licitația a fost câștigată în 1 iulie, adică acum mai bine de 3 luni!

Preluare

„Proiectul de suport tehnic al sistemului cardului de sănătate (CEAS) va fi preluat de către Teamnet după semnarea contractului, predarea sistemului către echipa noastră și o perioadă de 30 de zile de acomodare cu mediul specific de lucru al elementelor de detaliu ale sistemului informatic, conform caietului de sarcini. Pentru informarea corectă a cititorilor, vă adresez rugămintea de a publica toate precizările și corecțiile necesare în vederea prezentării cu acuratețe a adevărului”, ne explică Bogdan Padiu, CEO TEAMNET GROUP.

Ne puteți urmări și pe Google News

Indisponibil

Primul urmare, nici dacă s-ar semna astăzi contractul de mentenanță, specialiștii de la firma de IT nu ar avea cum să se apuce de reparații, întrucât nu știu toate dedesubturile sistemului. Sistemul informatic al cardului național de asigurări de sănătate este indisponibil de luni, iar Casa Națională de Asigurări de Sănătate nu a anunțat cât de repede se va face reparația. Cel mai probabil, sistemul a picat din cauza unor probleme tehnice de comunicație între unele componente ale sistemului. „Astăzi, 10 octombrie, începând cu ora 10.00, sistemul informatic al cardului național de asigurări de sănătate este indisponibil datorită unor probleme tehnice de comunicație între unele componente ale sistemului. Până la anunțul remedierii problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale/prescrierii rețetelor/eliberării medicamentelor vor putea fi efectuate în modul offline”, au scris reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.