CÂŢI BANI PIERD FUMĂTORII într-un an? S-a făcut un calcul simplu, iar pentru unii SUMA ESTE ENORMĂ

CÂŢI BANI PIERD FUMĂTORII într-un an? S-a făcut un calcul simplu, iar pentru unii SUMA ESTE ENORMĂ

Câţi bani pierd fumătorii într-un an?

Fumatul este un viciu care dăunează grav sănătăţii, dar în afară de acest aspect, este şi foarte costisitor. Cineva a calculat cât ar economisi dacă s-ar lăsa într-adevăr de fumat, la o medie de un pachet pe zi, iar rezultatul final este prezent în fotografia de jos.

Conform investclub.ro, producătorii de tutun sunt unii dintre cei mai importanţi contributori la bugetul de stat.  În 2010, cele 15 companii întregistrate în România raportau un profit de 31,4 milioane lei, iar în 2014, cele 17 firme care au raportat date financiare anunţau profitabilitatea de 48,8 milioane lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

“După un record negativ de profitabilitate, de 24,8 milioane de lei în 2011, firmele au înţeles că este timpul să ia măsuri de restructurare, iar efectele acestora s-au văzut în anii următori. Industria tutunului a urmat trendul crizei economice, reuşind să îşi menţină marja de câştig, în ciuda prăbuşirii cifrei de afaceri. Afaceri în scădere, măsuri de restructurare, de reorientare a producţie şi strategiilor de comercializare, făcusat pe optimizarea profitabilităţii”, au explicat analiştii de la KeysFin.

“Consumul domestic nu va fi de ajuns pentru a acoperi impactul noilor interdicţii, astfel că, în prima fază, estimăm o creştere semnificativă a preţurilor ţigărilor (n.r. – în 2016). Pe de altă parte, asistăm deja la o reorientare a producătorilor şi comercianţilor către soluţii alternative, precum vânzarea de ţigări electronice şi alte tipuri de dispozitive. Nu este exclus, în contextul măsurilor prohibitive care vor intra în vigoare în martie, să asistăm la o regândire a promovării consumului de ţigări prin dezvoltarea unor spaţii de fumat alternative, în aer liber, care să respecte legislaţia în vigoare”, au mai spus aceştia.