CNATDCU va fi SCOASĂ DIN JOC de senatori. Comisiile de specialitate sunt cele care au anunțat PLAGIAT în cazuri celebre

CNATDCU va fi SCOASĂ DIN JOC de senatori. Comisiile de specialitate sunt cele care au anunțat PLAGIAT în cazuri celebre

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a fost scos din joc în evaluarea suspiciunilor de plagiat.

Comisia pentru învățământ din Senat a respins cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis pentru Legea Educaţiei Naţionale. Legea va merge luni în plen pentru votul final.

Și cunoscuta jurnalistă Emilia Șercan a discutat în direct la b1 tv despre acastă decizie a senatorilor. Jurnalista cataloghează această nouă decizie ca fiind scandaloasă, prin faptul că „toți senatorii, indiferent de culoarea politică, și-au dat mâna în salvarea plagiatorilor”.

Trebuie menționat faptul că CNATDCU a oferit verdicte de plagiat clar în cazul tezelor de doctorat ale lui Florentin Pandele (soțul primarului general al Capitalei, Gabriela Firea), dar și în cazul lui Petre Tobă.

Mai multe detalii puteți citi AICI.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Decizia iresposabilă, scandaloasă pe care senatorii au luat-o. Speranța era ca în Senat această anomalie să fie îndreptată și CNATDCU să rămână ca instanță care poate să emită verdicte în privința suspiciunilor de plagiat.

Cred că cea mai scandaloasă chestiune este faptul că în Senatul României a fost votată în unanimitate această ordonanță în comisia de specialitate. Ata înseamnă că toți senatorii, indiferent de culoarea politică, și-au dat mâna în salvarea plagiatorilor.

CNATDCU va fi scos complet din joc, nu va mai putea să verifice suspiciunile de plagiat în tezele de doctorat, iar această atribuție va fi predată universităților. Cum credeți că Universitatea Națională de Apărare, unde sunt sute de teze de doctorat plagiate, Academia de Poliție, unde sunt la fel sute de teze de doctorat plagiate sau Academia Națională de Informații unde sunt până la 20 de teze plagiate, cum credeți că aceste instituții de învățământ, dintr-o zonă opacă cu o dublă subordonare, atât la ministerul Educație cât și la instituțiile de resort, ministerul Apărării, ministerul de Interne sau SRI, vor avea capacitatea și, mai ales, dorința de a-și face curățenie în propria ogradă?

Profesorii care fac parte din aceste universități, care au girat aceste doctorate, ar trebui să rămână fără calitatea de profesor, fără calitatea de conducător de doctorat, ar trebui să fie excluși din învățământ, așa cum prevede Legea Educației, de altfel.

Acesta este motivul pentru care întreaga clasă politică se coalizează cu impostorii din învățământul universitar și nu fac nimic altceva decât să le întindă o mâna de ajutor”, a declarat Emilia Șercan la postul de televiziune B1 TV.

Jurnalista vine și cu o soluție care, din punctul său de vedere, ar face o curățenie în învățământul universitar.

”Această curățenia din învățământul universitar ar trebui să fie o reparație care să îi protejeze pe oamenii care au muncit corect. Există foarte mulți profesori, cercetători care și-au clădit cariera pe sute de ore de nesomn, pe renunțări personale și profesionale foarte importante pentru a putea să-și facă un doctorat, niște cercetări serioase.

Din păcate, încă o dată, clasa politică ne arată că nu acționează în intersul general, ci în intersul unor clanuri, un găști, în interesul personal al unor privilegiați”, a mai spus Șercan.