Salariul uriaș al FRIZERULUI lui Hollande SCANDALIZEAZĂ Franța

Salariul uriaș al FRIZERULUI lui Hollande SCANDALIZEAZĂ Franța

Săptămânalul umoristic francez Le Canard Enchainé a publicat miercuri contractul de muncă al frizerului personal al președintelui François Hollande, care, din 2012, încasează un salariu de 9895 de euro brut pe lună.

Presa franceză s-a întrecut în ironii la adresa șefului statului, după dezvăluirile făcute de Le Canard Enchainé. Salariul frizerului este doar cu 5000 de euro mai mic decât al președintelui, al cărui august cap îl tunde. Fericitul urmaș al lui Figaro mai are dreptul, în plus, la „eventuale indemnizații de rezidență” și „alte avantaje familiale”.

Potrivit Le Canard Enchainé, contractul de muncă al frizerului Olivier B. a fost făcut public în procesul pe care acesta îl are cu revista Closer, cea care a dezvăluit cum Hollande se deplasează cu scuterul prin Paris, când se duce la amanta sa, actrița Julie Gayet.

Closer dedicase un articol întreg salariului frizerului lui Hollande, pe baza informațiilor apărute în cartea Elysée Off, a jurnaliștilor Aziz Zemmouri și Stephanie Marteau.

Pentru a justifica remunerația clientului său, avocata Sarah Levy a invocat un mare volum de muncă al acestuia:

„Este la dispoziția președintelui 24 de ore din 24, nu este niciodată înlocuit de ajutoare. A pierdut ziua de naștere a copiilor săi, a lipsit când și-au rupt brațele, când au suferit operații...”

O reacție similară a venit și dinspre Palatul Elysée, al cărui purtător de cuvânt a declarat pentru săptămânalul satiric:

„Își începe ziua de lucr foarte devreme: îl tunde pe președinte în fiecare dimineață și ori de câte ori este necesar, la fiecare luare de cuvânt publică, inclusiv în weekenduri.”

În plus, frizerul îl însoțește pe președinte în toate vizitele oficiale.

Ne puteți urmări și pe Google News