Microsoft a cumparat Linkedin. Piața emigranților. Horoscopul lui Dom' Profesor

Microsoft a cumparat Linkedin. Piața emigranților. Horoscopul lui Dom' Profesor

Pe 16 iunie s-au născut Adam Smith, Stan Laurel, Erich Segal, Nelson Doubleday, A.E. Baconsky, Cornel Penu, Ştefan Agopian.

Nimic în „kalendar”, iar în calendarul creştin Sfântul Tihon. S-a remarcat pentru că a demolat opere de arhitectură şi artă antică: „stricând, dărămând multe capişte idoleşti” (Mineiele, X, pagina 161). Este un Sfânt la care nu m-aș ruga niciodată.

Astăzi nu mai avem aproape nicio urmă despre agatârşi şi geto-daci pentru că, după cum au făcut legământ cu Roma, diaconii, preoţii şi episcopii greco-catolici au distrus metodic, timp de sute de ani, orice dovadă materială, relicvă arheologică, document, construcţie care nu susţinea teoria purităţii latine a poporului român. Tot ceea ce era geto-dac. Dacă ar fi avut mijloace tehnice ar fi distrus și Sarmi Segetusa cum se pare că era numele dacic. Sau minele de aur. Distrugerile asupra siturilor dacice au fost mari, imense, dar nu complete. Este teoria mult lăudatei Şcoli Ardelene, până mai ieri susţinută şi în Regat, ba se mai înregistrează și astăzi ecouri.

Să ne mai mirăm că musulmanii distrug valoroase situri arheologice antice? Religia plus prostia omenească este aliajul cel mai periculos din lume dar și cel mai durabil. Distruge monumente, orașe, bărbați, femei, copii. Suntem cu toții martori.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dar, în curierul UE am găsit câte ceva, interesant:

De ce Microsoft a cumparat Linkedin ? “Reteaua profesionala va deveni structura de retea sociala pentru intregul spatiu acoperit de Microsoft”, a declarat, pe 14 iunie, Satya Nadella, CEO al Microsoft. Interesul Microsoft, care a scos din buzunare 23,3 miliarde de euro pentru Linkedin vine din faptul ca reteaua profesionala este una din primele aplicatii pe care cineva si le instaleaza pe un nou smartfon, iar schimburile de contacte si informatii devin permanente. Microsoft va dispune astfel de o baza uriasa de date ce vor fi conectate cu alte aplicatii, cum sunt Outlook, Skype si Office. In prezent, Linkedin numara 443 de milioane de utilizatori in lumea intreaga si afiseaza o crestere de 20% pe an, devenind, cu adevarat, cel mai complex bazin de recrutare profesionala cu multiple posibilitati de comunicare intre cei interesati. Pentru specialisti totusi, achizitionarea Linkedin pare desul de curioasa, deoarece Microsoft cumparase deja Yammer, in 2014, pentru 1,2 miliarde de dolari, Yammer facand exact acelasi lucru ca Linkedin, dar intr-o retea inchisa, accesibila doar prin contul de companie al utilizatorului. Specialistii observa ca  Microsoft se indeparteaza de piata smartfonului (dupa ce a cesionat telefoanele Nokia), in timp ce scoate aplicatii ca Outlook pentru iPhone sau Bing pentru a accesa rapid informatii specifice (cinema, restaurante, etc). Microsoft a observat ca Linkedin a devenit un element de relationare intre companii si profesionisti, iar comentariile schimbate in retea sunt opiniile inteligente emise de persoane care ocupa functii adevarate, profesionisti care stiu despre ce vorbesc. Astfel, Linkedin este si o baza de idei si opinii avizate, extrem de utile pe termen lung. In plus, Linkedin are rezistenta unei retele profesionale si este conectat cu publicitatea de pe Google si cu arhivele foto ale Facebook.

Pe de altă parte, UE dorește să îmblânzească monștrii prin cultură, după cum Orfeu a îmblânzit animalele:

O nouă strategie pentru a pune cultura în centrul relațiilor internaționale ale UE. “Cultura poate juca un rol fundamental în consolidarea parteneriatelor internaționale”, se spune in strategia adoptata, saptamana trecuta, de Comisia Europeana. Diplomatia culturala trebuie sa se afle in centrul relatiilor noastre cu lumea intreaga, in lupta impotriva radicalizarii si in construirea unei aliante a civilizatiilor impotriva celor care incearca sa creeze disensiuni, este de parere Federica Mogherini, vice-presedinte al C.E, in timp ce comisarul pentru educatie, cultura, tineret si sport, Tibor Tibor Navracsics afirma : „Cultura este comoara ascunsă a politicii noastre externe. Ea contribuie la promovarea dialogului și a înțelegerii reciproce. Cultura este, așadar, fundamentală pentru construirea unor relații pe termen lung cu țările din întreaga lume: ea va juca un rol important în întărirea poziției Uniunii pe plan mondial.”  Noua strategie se aliniaza la AGENDA 2030 care recunoaste cetățenia globală, diversitatea culturală și dialogul intercultural ca principii de bază ale dezvoltării durabile și ale politicilor de vecinătate și de extindere ale Uniunii. Dialogul intercultural poate contribui la prevenirea conflictelor și la promovarea reconcilierii în interiorul țărilor și între acestea. Cultura poate contribui la soluționarea unor provocări mondiale, cum ar fi integrarea refugiaților, combaterea radicalizării violente și protecția patrimoniului cultural mondial. Cultura poate fi totodată un instrument de creare a unor importante beneficii sociale și economice, atât în interiorul, cât și în afara Uniunii. Noua strategie  propune un cadru  pentru adâncirea și eficientizarea relațiilor culturale internaționale, precum și un nou model de cooperare cu statele membre, cu institutele culturale naționale și cu operatorii publici și privați din Uniune și din țările partenere, mărind oportunitățile, creând sinergii și maximizând beneficiile socio-economice.

Comisia a anunțat, de asemenea, că va propune Parlamentului European și Consiliului să organizeze un an european al patrimoniului cultural în 2018.

În sectoarele culturale și creative, Uniunea Europeană a finanțat deja o serie de proiecte, cum ar fi rețelele de centre creative sau programul „African, Caribbean and Pacific (ACP) Cultures+”, precum și programele de sprijinire a guvernanței culturale și de promovare a dialogului intercultural. Programul „Europa creativă” este și el deschis țărilor din vecinătate și țărilor candidate la aderare. Delegațiile UE organizează periodic activități de diplomație culturală, iar cultura și patrimoniul se înscriu de mult timp printre acțiunile de cooperare pentru dezvoltare ale UE (de exemplu, restaurarea manuscriselor de la Tombouctou, în Mali). Sprijinul acordat de Uniune Fundației Anna Lindh în sudul Mediteranei reprezintă un alt bun exemplu al modului în care cultura va influența politica externă a UE. Programul „Tinere voci arabe” (extins acum la regiunea euromediteraneeană) aprofundează, de exemplu, dialogul dintre tinerii lideri și reprezentanții societății civile, pentru a elabora contradiscursuri îndreptate împotriva extremismului și a radicalizării violente. Un alt exemplu este asistența acordată de UE pentru protejarea patrimoniului cultural din Siria. Această inițiativă, implementată de UNESCO, sprijină părțile interesate la nivel local în eforturile lor de monitorizare a stării patrimoniului și de conservare a acestuia, precum și de combatere a traficului ilicit. În cadrul Parteneriatului estic (PaE), Programul cultural al PaE susține contribuția sectoarelor culturale și creative la o dezvoltare durabilă din punct de vedere economic, social și umanitar. În același timp, proiectul „Community-Led Urban Strategies in Historic Towns” (Strategii urbane gestionate de comunități din orașe istorice) urmărește să stimuleze dezvoltarea economică și socială prin consolidarea patrimoniului cultural în nouă orașe istorice din Armenia, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Pentru a ajuta Uniunea să pună strategia în aplicare și să creeze sinergii în rândul tuturor părților interesate din Uniune (delegații ale UE, institute culturale și fundații naționale, întreprinderi publice și private, societatea civilă), în februarie 2016 a fost înființată o platformă a diplomației culturale, ale cărei activități se vor concentra pe țări strategice. Gestionată de un consorțiu format din institute culturale ale statelor membre și din alți parteneri, platforma va oferi consiliere în materie de politici, va facilita colaborarea în rețea, va desfășura activități împreună cu părțile interesate din domeniul culturii și va elabora programe de formare pentru poziția de lider în sectorul cultural.

Nu în curierul de la UE, ci din alte surse, sunt informat că în Occident se dezbate ideea, care a fost discutată și la Bilderberg, a ”rentabilizarii controlate a migranților”. Să nu ne ascundem după deget, marea majoritate a ”refugiaților” o reprezintă emigranții economici. Așa că se studiază posibilitatea aplicării și în Europa a sistemului de vize, de succes, din State. Iarăși să nu ne ascundem după deget. Am exemplu unei rude de a mea din State, care a fost ”băiat deștept” și nici nu terminaseră securiștii și activiștii loviluția că el și ajunsese la New York. I-au trebuit douăzeci de ani, un comportament exemplar și 37.250 de dolari ca să obțină cetățenia americană. A depus jurământul acum cinci ani, de Independence Day. Dacă tot vin musulmanii peste noi, de ce să nu facem o afacere?

Se vehiculează diferite cifre de câți străini sunt în România. Din http://www.pressalert.ro/2016/06/peste-3-500-de-refugiati-si-straini-locuiesc-judetul-timis-cum-sunt-ajutati-sa-se-integreze-si-de-ce-nu-este-romania-o-tara-atractiva-pentru-imigranti/ aflăm că numărul de străini înregistrați în România, în toamna trecută, era de 62.000. O cifră pentru presă. Să fim bine înțeleși, aceștia sunt cu acte în regulă. Un ONG, unde am câțiva prieteni, spune că în ultimii trei ani au intrat în România și nu au plecat mai departe, țara noastră fiind considerată de tranzit, circa 37.000 de musulmani, iar că numărul total al străinilor este, pe undeva, superior la o sută de mii. Au rămas la rude, cunoscuți, în grija diferitelor organizații musulmane, foarte active la noi. Și aici pe lângă mine, în Prahova submontană au apărtut câțiva, vreo doi tunisieni și un egiptean. Pe aceștia îi știu eu, mi-au călcat în curte, în pustnicia mea. Băieți buni, dar știi când îi apucă amokul și dau cu bombe sau gloanțe în populație?

Așa că mă gândesc că viza de intrare în România trebuie să coste. Mult. Așa se creează precedentul ca să fie expulzați cei care nu au viză. Iar cetățenia română o estimez la circa 60.000 de €. Dosarul, analizele, avocatul, examenul de limbă și de istorie românească, testele psiho și multe alte documente și formulare. Sigur, nu pentru prietenii mei moldoveni, cu toți sunt prieten. Nu-ți pui rudele și prietenii să plătească, nu? Sau cei care intră în categoria creștină a întorcerii fiului risipitor. Creștinii nu ar trebui să plătească, suntem din aceiași familie. Dar, ceilalți, pentru mine nu sunt bineveniți, constituie o invazie, un corp străin și neplăcut, așa că trebuie să plătească. Mult. Nu este politic corect? O să devină, când este vorba de mulți bani.

De ce așa de mult, o să mă întrebați. Așa mi-a spus degețelul meu cel mic, nevoile și neamul, ia ghiciți, de ce?

Dacă vă trebuie timp să ghiciți, aveți până mâine, mâine este o altă zi, nu-i așa, dar acum eu o să intru pe Youtube ca să mai văd ce Epic Cinematic nou a mai apărut, sigur, Two Steps From Hell, dar și Instrumental Core și Audiomachine. Sunt mulți cei care au aderat la muzica simfonică de tip Epic Music. O muzică care ne face (mai) curajoși! Iar în ziua de astăzi dacă avem nevoie de ceva spiritual, atunci este vorba despre puncte de reper, speranță, valori și curaj!

BERBEC   Unele vești te fac să te simți mândru de tine. Dar, nu te culca pe lauri, perioada de obstacole, poate de examene, abia a început. Eşti supus la două influenţe opuse, găsește-ți echilibrul! Eşti într-o perioadă de reconstrucţie sentimentală şi profesională şi ziua de azi e nimerită să-ţi lămureşti unele lucruri şi mai ales să te înţelegi pe tine, structura modului în care înţelegi ceea ce se întâmplă. Configuratiile şi aspectele planetare oferă posibilitatea rezolvării unor vechi probleme. Călătoriile nu sunt sub un semn fast, mai bine stai acasă. Transformări în bine ale relaţiilor cu prietenii sau familia. Atenţie mărită la sfârşitul zilei când răbdarea iţi este pusă la încercare.

TAUR   Astăzi te simți în formă și ”vezi departe și în culori”, vorba înțeleptului Confucius. Utilizează orele de lumină pentru treburile importante și ia deciziile potrivite încă de dimineaţă. Astăzi ai o eficacitate sporită în tot ceea ce faci, pentru că ai renunţat la îndoieli şi la tatonările inutile. Ai găsit un nou echilibru moral şi fizic. Cine nu riscă, nu câştigă! Astăzi dispoziţia ta sufletească este dintre cele mai bune. Aproape nimic nu te poate întrista sau perturba. Mergi înainte pe drumul tău, însorit, fără să-ţi pese foarte mult de ceea ce se întâmplă în jur. Atitudinea ta este pragmatică şi utopică în acelaşi timp, performanţă rară şi notabilă, însă poţi să ratezi cu uşurinţă câteva ocazii. Dar cui îi pasă! Ţie, în nici un caz. Ai o mare dorinţă de a dărui şi chiar faci mici cadouri, sau lauzi, spui vorbe bune, aşa, fără motiv, sau din simplul motiv că aşa vrei tu!

GEMENI    Nu aştepta foarte mult de la ziua de astăzi, mai ales de la cei cu care te întâlneşti. Nu promite, la rândul tău, nimic, este o zi neaspectată, nesigură! Nu te grăbi, stai binișor și cugetă! Dacă depinde de tine, amână tot ceea ce este important şi, mai ales, dacă este în legătură cu planurile tale de viitor. Dă curs şi rezolvă problemele urgente, minore. Nu fă confidenţe despre viaţa ta personală, despre proiectele tale de viitor, mai ales la serviciu sau la muncă, sau unde activezi. Nu uita că ceea ce este important pentru tine este să placi celor din jur! Sigur, în primul, primul rând ești tu!  Seară plăcută, relaxantă. Ai grijă, norocul este înşelător!

RAC   Trebuie să-ți schimbi unghiul de vedere, în sensul unei perspective mai largi, obiective. Așa poți găsi soluții la probleme. Stabilește prioritățile, fii ordonat și cooperează, fă-ți aliați! Conjunctura astrologică îţi este favorabilă, în special în ceea ce priveşte noile idei, noile proiecte, noile căi de urmat. Trebuie doar să îndrăzneşti, norocul ajută pe cei curajoşi! Ori problema cu care te confrunţi azi este foarte complexă, ori, din cauza oboselii, nu te poţi concentra. Şi într-un caz şi în celălat nu aştepta să intri în criză de timp, cere ajutor. Cu toate ca vremea si vremurile te influenţează negativ şi treci printr-o perioadă mediocră, fă în aşa fel ca să nu fie vizibil pentru anturaj. Totuşi, cu ceva curaj o să reuşeşti în ceea ce îţi propui!

LEU  Emoţional, ai dori să-ţi discuţi problemele personale cu cineva de încredere. Nu cred că este bine, astăzi, mai ai răbdare, nu da din casă. Poate se rezolvă, de la sine, măcar o parte! Dimineaţa ai o oarecare nesiguranţă, neaşteptată şi nerecomandabilă. Trebuie să treci repede peste starea aceasta, vremurile sunt aspre şi ca leu-paraleu trebuie neapărat să ai succes! Configuraţia astrologică îţi indică o energie în creştere. Profită de această amplificare a vitalităţii, cu harnicia şi voinţa care te caracterizează, să prevalezi, să ai succes. Energia suplimentară furnizată de Cosmos te face să te risipeşti mai ales în latura mai frivola a vieţii, sigur, după orele de program. Interesul, aproape o pasiune s-ar putea spune, caracteristic zilei este pentru îmbrăcăminte. Vrei neapărat să cumperi ceva frumos şi colorat, pentru vară. Stelele nu spun nu!

FECIOARĂ   Ai avut timp suficient să reflectezi asupra celor întâmplate în ultimul timp şi este cazul să acţionezi. Dar, nu imediat, nu astăzi, ai altă ordine de priorități și timpul nu așteaptă. Toată ziua persoanele născute în semne de foc şi aer îţi sunt binevoitoare şi te ajută, în special Leii şi Săgetătorii, dar este bine să eviţi pe cei născuţi sub semne de apă şi pământ. Mai este un aspect minor negativ, dar pe care îl interpretez ca pe o obosela cronică sau o oarecare stare de disconfort faţă de vreme, vremuri şi oameni. Odihneşte-te mai mult şi oferă-ţi mediul şi anturajul care îţi face plăcere. Şi gândeşte de bine, vorbeşte de bine, fă fapte bune! Este Crezul primilor creştini, a celor 70 care îl urmau pe Iisus! Dacă poţi, imită-i!

BALANŢĂ   Astăzi poţi ataca cu succes problemle materiale, cele urgente, cotidiene. Este un prilej bun pentru cumpărături inspirate pentru sezonul foarte cald. Cumpără acum, mâine este mai scump! Veştile neplăcute intră pe fereastră, spune o vorbă înţeleaptă de departe, din Orient. Analizează cu atenţie, probabil că nu te afectează, adică nu tot ce zboară se mănâncă, spune o vorbă de pe la noi. O zi care se anunţă obişnuită, dacă nu te-ar nelinişti veştile rele din presă. Vezi-ţi de treburile tale, de familia ta, de programul tău şi gândeşte de bine, pozitiv. Binele la bine trage, răul la rău!  Sfera comunicării este afectată dar şi evenimentele şi emoţiile în sensul întârzierii şi a estompării lor, mai ales in sfera personala, a propriilor interese. Poţi evita, cu siguranţă, o situaţie neplăcută, prin amânarea unor întâlniri sau prin reprogramarea unor evenimente.

SCORPION   Înclinările tale naturale către plăcerile existenței te pun într-o situație paradoxală. Ai o propunere, sau o ofertă, foarte ispititoare. Este o capcană, sau chiar ai noroc? Liberul Arbitru! Astăzi ai parte de multă înţelegere şi căldură sufletească din partea celor dragi. Treci printr-o perioadă mai dificilă şi solidaritatea anturajului este ca un balsam pentru sufletul tău. Ai un program aglomerat, cu multe de făcut, dar astazi este bine sa vorbeşti mult fără să spui mare lucru şi să nu iei decizii importante. Te pricepi! Nu-ţi lipseşte ambiţia şi energia, dar în conjunctura actuală, astrală şi de la locul de muncă, nu-ţi foloseşte la nimic, singura cale de urmat este „politica struţului”. Şi faptul că acasă, familia, prietenii te susţin, orice ar fi.

SĂGETĂTOR  Din nou ai de completat formulare, documente. Trendul general este către pozitiv, așa că poți să îți diversifici preocupările. Nu neglija micile tale pasiuni, care te fac să te simți bine! În ultimul timp întâmplările şi evenimentele s-au bulucit în viaţa ta şi tu ai ripostat automat, fără multă gândire. Azi a venit timpul să-ţi faci un plan, să te gândeşti şi să acţionezi! Este o perioadă favorabilă celor din zodie care caută un loc de muncă sau doresc o situaţie profesională mai bună. Perioada îți este favorabilă, în general. Ziua de astăzi face să-ti crească energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm.  Încep să se profileze avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp.

CAPRICORN   Astăzi trebuie să reziști unor influențe exterioare, seducătoare, dar negative. Nu face mișcări bruște, la propriu și la figurat, nu accepta ceea ce nu este pe foaia ta de parcurs! Ai unele probleme personale şi de familie şi simţi nevoia să le discuţi cu cineva. Îţi trebuie un sfat bun, o perspectivă obiectivă. Uită-te bine, persoana de încredere este lângă tine! Dimineaţa trebuie să te ocupi de problemele altora. Totuşi, ai o informaţie pe care o aşteptai de mai mult timp şi care te avantajează. Seară plăcută, poate la un film nou, poate la sală, sau pe teren cu nocturnă, ca să te ţii în formă. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la rude, la familie, sau la prietenii buni, la anturajul apropiat, în general.  O zi, o perioadă când atenţia ta este îndreptată către cei dragi, familie.

VĂRSĂTOR   Este o zi neaşteptat de plăcută, în care toată lumea te intreabă ce faci şi găseşte că arăţi bine. Pană seara, chiar că te simţi excelent! Tot ceea ce începi azi poate aduce rezultate bune. La serviciu este o perioadă puţin tensionată, mai ales de bârfe şi vorbe cu două înţelesuri. Nimic foarte important, în aparenţă. Bănuielile tale nu se confirmă, sau se confirmă parţial. Comunică cu prietenii. Veşti bune - şi ţi se propun programe de distracţie. Ţine-ţi cunoştiinţele (mai ales cele feminine) strict la distanţa potrivită, nu încuraja efuziunile sentimentale şi micile confesiunile mincinoase. Nu crede tot ce ţi se spune şi nu te lua după sfaturi. Propria inteligenţă şi intuiţia pot să rezolve situaţia.

PEŞTI  Ideile tale încep să prindă formă. Nu chiar cum le-ai imaginat, viața le-a corectat, dar ești mulțumit. Stai pe fluxul principal al comunicării, sunt vești importante pentru interesele tale! Limitează-te la activităţile de rutină. Astăzi nu trebuie să întreprinzi nimic important. Evită graba, mai ales spre seară. Nu este o zi grozavă, dar nici cea mai proastă din anul acesta! Cu toate că oboseala cronică te-a ajuns din urmă, continuă cu dinamism, dispui de o mare rezervă de „încăpăţânare”. O zi favorabilă, în special pentru activităţile de rutină. Toată ziua este plină de aspecte planetare bune, fiind o zi explicită, transparentă, aşa că fii atent la semnalele care apar pe piaţă, în presă, pe reţele. Stelele au un moment de bunăvoinţă în ceea ce priveşte comunicarea.