Mai așteptăm până vine vara. Meteorologii au anunțat că, până pe 5 iunie, vremea va fi schimbătoare

Mai așteptăm până vine vara. Meteorologii au anunțat că, până pe 5 iunie, vremea va fi schimbătoare

Chiar dacă temperaturile diurne nu vor scădea sub 20 de grade, va ploua mult, în toată țara, sub formă de averse, arată estimările Administrației Naționale de Meteorologie (ANM)

În aproape toată țara va ploua între 24 şi 25 mai, dar şi în intervalul 30 mai - 5 iunie, arată prognoza ANM, pentru perioada 23 mai-5 iunie.

● Banat. Urmează două zile răcoroase, apoi vremea se încălzește, ca în final de mai să ajungă la 29 de grade. La început de iunie, temperature scade din nou, cu 4 grade.

● Crişana. Săptămâna aceas - ta se anunță o încălzire treptată a vremii, iar în iunie se răcorește. De la 28 de grade ( 30 mai) se va ajunge la 24. Aversele vor fi prezente pe arii mai extinse mai ales în zilele de 24 şi 25 mai.

Ne puteți urmări și pe Google News

● Transilvania. Vor fi averse de ploaie pe arii extinse în următoarele două săptămâni, iar temperaturile maxime vor scădea de la 25 de grade la 18, pe 25 mai. De joi, vremea se va încălzi treptat, ajungând la 26 de grade la finele lui mai. În perioada 2 - 5 iunie, regimul termic se va menține relativ constant, în jurul unei medii de 22 de grade a maximelor diurne și de 11 grade a minimelor nocturne. Pe tot parcursul intervalului de prognoză se vor semnala averse, pe arii extinse şi însemnate cantitativ, în perioada 24 - 27 mai şi, din nou, după data de 31 mai.

● Maramureş. Din 26 mai urmează un proces de încălzire treptată a vremii, care va culmina în intervalul 30 mai – 1 iunie, cu valori peste media normală (25 - 27 de grade). Se așteaptă ploi pe arii extinse, care pot continua și de joi până sâmbătă și, ulterior, în intervalul 30 mai - 5 iunie, când se pot înregistra şi cantităţi de apă mai însemnate.

● Moldova. Media temperaturilor maxime va fi de 24 - 25 grade în primele două zile, apoi vor scădea brusc și vor crește la 28 de grade, în ultima zi de mai. Pe întreaga perioadă, meteorologii prognozează averse, cele mai importante cantitativ fiind între 24 - 28 mai și 31 mai - 5 iunie.

● Dobrogea. Până în data de 25 mai, temperatura va scădea la 19 – 20 de grade. Timp de o săptămână, începând de miercuri, vremea se va încălzi până la maxime de 24 - 25 de grade, însă după 31 mai, temperatura aerului se va răci din nou, până la o medie de 23 de grade. De marți până vineri, săptămâna aceasta, sunt prognozate averse pe arii extinse.

● Muntenia. De miercuri într-o săptămână vremea se încălzește până la 29 de grade Celsius, însă în iunie, temperaturile scad cu o medie de 4 grade.

● Oltenia. Până pe 25 mai, valorile termice diurne vor fi în scădere (20 - 21 de grade). Ulterior, temperatura va crește treptat, ajungând la o medie de 28 - 29 de grade la sfârșitul lunii mai. Începutul lui iunie va debuta cu o scădere a temperaturilor, la 25 - 26 de grade.

La munte, minime de 4 grade

Temperaturile maxime vor fi, în medie, în jurul valorii de 10 grade, iar minimele vor avea ușoare variații până pe data de 25 mai, media acestora urmând a se situa între 4 și 7 grade. Până la sfârșitul lunii mai, temperaturile vor fi în creștere, iar media maximelor va ajunge la 17 - 18 grade, în timp ce minimele se vor încadra între 9 și 10 grade. La începutul lunii iunie, maximele se vor situa în jurul valorii de 14 grade, iar minimele vor fi de 6 - 7 grade.