Noi ATACURI în SIRIA! 50 de civili UCIȘI de rachete în spitale și școli din nordul Siriei

Noi ATACURI în SIRIA! 50 de civili UCIȘI de rachete în spitale și școli din nordul Siriei

Aproape 50 de civili printre care copii au fost uciși de tiruri de rachete în câteva unități medicale și două școli din nordul Siriei, informează AFP.

Secretarul general ONU Ban Ki-moon este de părere că aceste atacuri sunt ”violări flagrante ale dreptului internațional”, declară purtătorul de cuvânt adjunct al Națiunilor Unite, Farhan Haq.

Acesta adaugă că atacurile care au lovit în special un spital administrat de Medici fără Fontiere (MSF) ”aruncă o umbră asupra angajamentelor luate de Grupul Internațional de sprijin pentru Siria” după recenta reuniune de la Munchen și că aceste angajamente trebuie traduse în acțiuni. Acesta nu a făcut referiri cu privire la protagoniștii atacului dar un ONG sirian a declarat că au fost ”probabil ruse”, scrie France Presse.

MSF a anunțat la rândul său că cel puțin șapte persoane au fost ucise și alte opt erau date dispărute după tirul tras contra unui spital sirian pe care îl administrează în regiunea Maaret al-Noomane, la 280 km nord de Damasc, potrvit agerpres.ro

Ne puteți urmări și pe Google News