Ion Cristoiu nu mai este directorul onorific al EVZ, dar rămâne principalul editorialist al ziarului

Ion Cristoiu nu mai este directorul onorific al EVZ, dar rămâne principalul editorialist al ziarului

Începând de astăzi, Ion Cristoiu a renunțat să mai fie directorul ziarului pe care l-a fondat în iunie 1992. Explicația deciziei sale este legată de modul în care Evenimentul zilei a tratat subiectul ”Legea inițiată de Liviu Dragnea” și este expusă pe larg pe blogul domniei sale.

Fragmentul redat mai jos exprimă nemulțumirea maestrului Cristoiu și se referă la articole care au apărut pe site-ul ziarului în perioada 10 -12 februarie:

Evenimentul zilei, ziarul la care eu eram trecut director onorific și ziarul cu pretenții de echidistanță, se angaja într-o campanie de militantism politic împotriva unui partid, făcînd jocurile unui alt partid. E greu de spus cît de tare urăsc implicarea presei în campanii de militantism bolşevic împotriva unui politician, a unui partid, gen: Semnaţi petiţia on-line! Ieşiţi în stradă! Să dăm jos Guvernul! Da, presa se poate angaja în campanii. Acestea trebuie să fie însă ale societății civile și nu ale partidelor politice. Presa trebuie să fie echidistantă în bătălia politică. Păi, cum să mai fie presa echidistantă, cîtă vreme își asumă campanii electorale ale unui competitor politic? (…)Evenimentul zilei devine astfel fără să vrea instrumentul de presă al Diversiunii puse la cale de PNL” Conducerea EVZ a luat act de hotărârea lui Ion Cristoiu de a nu mai fi directorul onorific al ziarului. Totodată, precizăm că Ion Cristoiu va continua să fie principalul editorialist al EvZ, așa cum a făcut-o în perioada 1992-1997 și 2012- până în prezent. 

Ne puteți urmări și pe Google News