Antonescu îl contrazice pe Ponta: "Isar a fost schimbat în urma insisțentelor premierului, din motive politice"

Antonescu îl contrazice pe Ponta: "Isar a fost schimbat în urma insisțentelor premierului, din motive politice"

Crin Antonescu respinge acuzațiile lui Victor Ponta. Fostul premier a susținut că, în perioada mandatului său de prim-ministru, a primit direct doar o singură informare despre o tentativă clară de corupţie din partea unui ministru, respectiv Lucian Isar, şi a dispus înlocuirea imediată a acestuia din funcţie.

"Ponta a formulat aceste acuzaţii, fără a produce dovezi sau indicii, fără a-mi invoca sau prezenţa (mie,cel puţin) informări ale vreunei instituţii specializate. I -am spus atunci(ceea ce cred şi acum) că astfel de acuzaţii nu pot fi acceptate fără dovezi sau măcar indicii temeinice. Dl. Isar a fost schimbat (şi nu imediat) doar în urma insistentelor premierului,deci din motive politice,de echilibru al alianţei de la acea vreme şi nu pt că aş fi fost convins de acuzaţiile formulate. În rest,nu ştiu", a declarat Crin Antonescu pentru EVZ. 

Economistul Lucian Isar, fost ministru delegat pentru relaţia cu mediul de afaceri în Guvernul Ponta, s-a prezentat astăzi dimineaţă la DNA. 

"Nu cunosc în mod evident motivele chemării de azi la DNA (a lui Lucian Isar - n.r.). Însă pot să spun că în aproape 4 ani de prim-ministru a fost o singură ocazie în care am primit direct informare de la instituţiile specializate ale statului despre o tentativă clară de corupţie din partea unui ministru - Lucian Isar (care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în Romania)! Atunci i-am spus imediat şi lui Crin Antonescu de situaţie şi a înţeles - în câteva ore l-am înlocuit pe Isar cu Mihai Voicu. Probabil că cei care m-au informat pe mine au sesizat şi DNA. Din păcate există şi astfel de oameni", a scris Victor Ponta pe Facebook. 

Ne puteți urmări și pe Google News