Avocatul lui Băsescu, dezvăluire despre fostul Președinte

Avocatul lui Băsescu, dezvăluire despre fostul Președinte

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, care este și preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale (PUN) din Republica Moldova, ar putea candida la alegerile parlamentare de anul viitor din Moldova. Avocatul său, Andrei Bivol, în dosarul care vizează retragerea cetăţeniei moldoveneşti de către şeful statului, Igor Dodon, a precizat care sunt intențiile politice ale lui Băsescu în perioada următoare, informează independent.md.

Avocatul fostului șef de stat, a precizat, după şedinţa de judecată de vineri privind ridicarea cetăţeniei moldoveneşti a lui Traian Băsescu, că „din câte ştie” Traian Băsescu intenţionează să candideze în cadrul alegerilor parlamentare de anul viitor din Republica Moldova, potrivit.

„Din câte ştiu eu da, el doreşte să candideze, dar ar trebui să îl întrebaţi pe el. Decizia de a candida la alegerile parlamentare va fi luată după deciziile hotărârilor de fond”, a spus avocatul Andrei Bivol.

LOVITURĂ DEVASTATOARE PENTRU TRAIAN BĂSESCU. Igor Dodon i-a RETRAS CETĂŢENIA Republicii Moldova | Foto în articol

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat, în luna ianuarie, decretul prin care fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, îi este retrasă cetăţenia Republicii Moldova, dobândită de acesta cu doar câteva luni mai devreme.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am semnat decretul privind retragerea cetăţeniei Republicii Moldova domnului Traian Băsescu. (...) Prin retragerea cetăţeniei Republicii Moldova domnului Traian Băsescu, voi repara încălcarea legii, comisă de fostul preşedinte. Respectul față de Republica Moldova, față de poporul nostru, față de istoria noastră de secole, față de suveranitatea și independența noastră va fi în continuare o preocupare de bază pe parcursul mandatului oferit de popor. Și oricine atentează la aceste valori și realități va avea de suportat consecințele care se impun conform legii”, a comunicat Igor Dodon pe contul de Facebook.