Ministerul JUSTIŢIEI consideră că Radio Europa Liberă și Vocea Americii sunt „medii străine care acționează ca agenți străini”

Ministerul JUSTIŢIEI consideră că Radio Europa Liberă și Vocea Americii sunt „medii străine care acționează ca agenți străini”

Una din metodele de a reprima presa liberă este şi acesta, practicată de autorităţile de la Kremlin, prin vocea celor de la ministerul de Justiție, care afirmă faptul că postul Radio Europa Liberă - Radio Libertatea și Vocea Americii sunt „medii străine care acționează ca agenți străini”.

Cum se justifică Moscova: " că este o replică la cerința Statelor Unite ca postul de televiziune rus RT (Russia Today) să se înscrie ca agent străin, în baza unei legi americane care datează din timpul celui de al Doilea Război Mondial. Explicația a fost contestată de Departamentul de stat american, care a arătat că RT și jurnaliștii postului de televiziune nu se lovesc de nici o limitare, ca urmare a înscrierii postului TV drept „agent străini”.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de externe, Maria Zaharova, a spus că instituțiilor media înregistrate ca „agenți străini” nu li se va ridica acreditarea cu Ministerul rus de Externe, dar că „nouă sau zece instituții, cele care sunt finanțate de Departamentul de Stat American nu vor mai fi acceptate în Duma de Stat”.

Organizația internațională pentru drepturile omului Human Rights Watch consideră noua lege rusească drept o încercare de a „sugruma” libertatea presei. Critici similare au venit din partea Uniunii Europene și a organizației Amnesty International, notează Europa Liberă, vizată în acest conflict între SUA şi Rusia.

Ne puteți urmări și pe Google News