Generalul chinez anchetat pentru corupție și-a luat viața

Generalul chinez anchetat pentru corupție și-a luat viața

Un general chinez, care a dispărut din viața publică de două luni, în timp ce era anchetat pentru corupție, a fost găsit mort în locuința sa din Beijing, după ce, se pare, s-a sinucis, scrie presa chineză.

Generalul Zhang Yang s-a sinucis în 23 noiembrie, a anunțat, ieri, Comisia Centrală Militară. Zhang rămăsese acasă pe parcursul anchetei și al interogatoriului legat de acuzațiile ce i s-au adus.

Generalul avea 66 de ani și condusese departamentul politic al Armatei de Eliberare a Poporului. Un alt general, Fang Fenghui, considerat o stea a armatei chineze, a dispărut și el recent din public.

Sinuciderile în rândul oficialilor de rang înalt sunt foarte neobișnuite și nu se știe ce efect ar putea avea moartea generalului asupra campaniei anticorupție, comentează presa internațională.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președintele Xi Jinping folosește campania anticorupție pentru a demite zeci de generali și a controla și mai mult armata, una dintre cele mai puternice instituții din China.

Condamnare pe viață

Zhang a încălcat grav disciplina și legea și era suspectat că a primit mită, pentru că deținea o avere considerabilă, provenită din surse necunoscute. Zhang era investigat pentru legături cu Guo Boxiong și Xu Caihou, comandanții cu cel mai mare grad, de până acum, „prinși în plasa măsurilor anticorupție”. Guo a primit o condamnare pe viață, fiind declarat vinovat de primire de mită în schimbul unor promoții și transferuri. Xu a murit în 2015 de cancer, înainte de a fi judecat.