Ştirile false şi dezinformarea online, în VIZORUL Comisiei Europene. Rusiagate a pus pe jar UE

Ştirile false şi dezinformarea online, în VIZORUL Comisiei Europene. Rusiagate a pus pe jar UE

Comisia Europeană a lansat astăzi un proiect care să lupte împotriva știrilor false și a dezinformării online. Proiectul se adresează societății civile, media și protagoniștilor din domeniul informatic, relatează AFP.

Executivul european a înființat de asemenea "un grup de experți de înalt nivel" care va trebui să formuleze pistele pentru "a lupta împotriva difuzării de știri false", potrivit unui comunicat al Comisiei.

Aceste măsuri vin în urma scandalului din SUA legat de implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale de anul trecut unde se spune că au influienţat votanţii cu ajutorul platformelor online care aveau menirea de a publica stiri false despre contracandidatul lui Trump.

"Trebuie să le dăm concetățenilor noștri mijloacele de a identifica știrile false, de a putea crede în ceea ce ei citesc online și de a gestiona informațiile pe care le primesc", a declarat prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Ne puteți urmări și pe Google News

Consultarea publică lansată astăzi în PE şi deschisă până la jumătatea lunii februarie pe site-ul Comisiei Europene, "se adresează cetățenilor, platformelor de social media, organismelor de presă, cercetătorilor și autorităților publice" mai notează Agerpres.