Mirel Curea, ATAC fără PREDEDENT la președintele României: „Statul paralel NU este condus de Iohannis ci de pilonii acestui SISTEM”

Mirel Curea, ATAC fără PREDEDENT la președintele României: „Statul paralel NU este condus de Iohannis ci de pilonii acestui SISTEM”

Jurnalistul Evz.ro Mirel Curea a comentat, la Antena 3, cele mai recente declarații ale președintelui Klaus Iohannis și reacția lui Călin Popescu Tăriceanu la acestea.

Klaus Iohannis a comentat, într-o conferință de presă susținută joi la Palatul Cotroceni, în legătură cu posibilitatea revocării Laurei Codruța Kovesi din fruntea Direcției Naționale Anticorupție, propunere care poate fi făcută de către ministrul Justiției, Tudorel Toader. Președintele Klaus Iohannis a comentat, într-o conferință de presă susținută joi la Palatul Cotroceni, în legătură cu posibilitatea revocării Laurei Codruța Kovesi din fruntea Direcției Naționale Anticorupție, propunere care poate fi făcută de către ministrul Justiției, Tudorel Toader.   „Fără discuție mai credibil în momentul acesta este Tăriceanu pentru că sintetizează corect și judecă lucrurile așa cum trebuie. Cum poate să spui tu ca președinte că ești mulțumit de justiție. Cred că e singurul care mai crede. Am văzut în ultima vreme niște cazuri increbibile. Este doar o merionetă care stă în geam și nu face nimic. Nici măcar nu are tăria să își ia niște consilieri care să îl ghideze în direcția care trebuie.    E adevărat, nu poate să spune că nu poate spune că justiția are probleme pe față, dar ar putea să explice aceste lucruri în limbajul său de lemn că lucrurile nu sunt perfecte. El vorbește în spațiul public așa cum vorbesc oamenii la frizerie. Vreau să felicit femeile din România, pentru că trăim într-o țară fără bărbați. Felicitări și doamnelor judecătoare care se luptă cu aceste nedreptăți, spre deosebire de șeful statului. Tăriceanu are dreptate și nu are pentru că statul paralel nu este condus de Iohannis ci de pilonii acestui sistem”, a spus Mirel Curea la Antena 3.   Tăriceanu, RĂSPUNS DUR pentru Iohannis. Obiectivul SUPREM pe care îl are președintele Senatului   Iată declarațile președintelui României: ”Pot doar să repet ce am mai spus: eu am încredere în justiția românească și cu asta am spus tot. De obiecei, nu mă implic într-o procedură în curs, dar tema este atât de importantă pentru români și România încât îmi face plăcere să o repet: justiția funcționează bine, am încredere în justiția din România”, a afirmat șeful statului, întrebat de presă despre acest subiect.   „Nu este treaba preşedintelui să legifereze, dar îmi exprim o opinie. Cred că Inspecţia Judiciară trebuie să rămână la CSM, dintr-un motiv constitutional clar. În Constituţie scrie sec: CSM este garantul independenţei justiţiei. De unde concluzionăm simplu că Inspecţia trebuie să fie tot acolo. Argumentele vehiculate că oamenii nu s-ar înţelege acolo, că unii au o părere, acestea sunt detalii care se pot remedia uşor. Principiul este bine ancorat în Constituţie şi e simplu: CSM reprezintă Justiţia, nu Parlamentul. Parlamentul creează legislaţia, CSM o aplică. Aceste lucruri nu trebuie amestecate.”, a declarat Klaus Iohannis.