REȚETA DE WEEKEND

REȚETA DE WEEKEND

O prăjitură delicioasă, cu foi fragede și cremă de lămâie. Albă ca Zăpada sau prăjitura copilăriei. Poftă bună!

Mai sunt doar câteva zile până la începerea școlii, iar nostalgia ne cuprinde pe toți. Oricum, toamna este un anotimp al emoției. Nu avem cum să nu ne amintim de copilărie, atunci când vedem elevi fericiți, cu buchete de flori în mână, săltând pașii grăbiți în drum spre școală.

 

În acest sfârșit de săptămână, când vedem copii pregătindu-se de prima zi de școală, este un moment bun de a savura o prăjitură care are parfumul copilăriei. Și gătitul este o formă de dragoste. Putem să le arătăm celor dragi iubirea, pregătind o rețetă savuroasă. Propunerea noastră de vineri este... Albă ca Zăpada.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Este o prăjitură relativ simplu de făcut, la care putem improviza. O putem face mai înaltă, dublând numărul foilor sau îi putem aduce o notă personală cremei, adăugând cacao sau alte mirodenii care ne sunt pe plac. Sau, dacă ne place forma de tort, îi putem coace foile pe rotund și suprapuse vom avea un tort Albă ca Zăpada.

 

Rețeta clasică este cam așa: pentru foi, 3 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de ulei, 12 linguri de lapte, o linguriță bicarbonat stins cu oțet, făină 800 de grame.

 

Toate ingredientele se încorporează treptat, în această ordine. După care, aluatul se împarte în părți egale, pentru a întinde foile. Rămâne alegerea dv. cât de groase doriți foile sau forma în care le veți coace. Fiecare foaie se va întinde pe fundul unei tăvi presărată în prealabil cu puțină făină, pentru a nu se lipi.

 

Pentru cremă aveți nevoie de 1 litru de lapte, 8 linguri de făină, 400 grame unt (sau margarină), 200 grame zahăr și zeama și coaja de la 2 lămâi. Puteți folosi și 4 lămâi, dacă vă place mai acrișoară.

 

Laptele se pune la fiert, amestecat cu făina, la foc mic și se amestecă în continuu, după care se lasă la răcit. Untul se mixează cu zahărul și această compoziție se încorporează în laptele fiert. Apoi se adaugă zeama de lămâie și coaja, după gust.

 

Când sunt gata crema și foile, începeți asamblarea. Aici vă puteți lăsa imaginația să zburde, puteți alterna diferite creme sau gemuri printre foile prăjiturii, alături de crema clasică.

 

Întindeți pe fiecare foaie cremă în strat generos și lăsați prăjitura câteva ore să se frăgezească foile de la cremă. Poftă bună!