PNL își sabotează propriile legi în Parlament

PNL își sabotează propriile legi în Parlament

Doi senatori PNL au chiulit și un al treilea s-a abținut de la vot, marți, în comisia de administrație publică, pe legea privind alegerea primarilor în două tururi, în condițiile în care proiectul este asumat la nivel național de liberali și reprezintă o prioritate a partidului.

Senatorul PNL, Cătălin Dumitru Toma, a spus ieri, pentru EVZ, că nu a putut ajunge la ședința Comisiei, care a respins proiectul, din motive familiale. „Am anunțat grupul încă de luni că nu voi participa. Regula este ca grupul să găsească un înlocuitor. Nu s-a găsit unul.”, ne-a explicat liberalul.

Întrebat de EVZ de ce grupul PNL nu a trimis un suplinitor, Toma a răspuns: „Toți senatorii erau prinși pe undeva.” Cel de-al doilea senator PNL care a lipsit este Răducu Filipescu (foto). „N-am ajuns pentru că am avut niște probleme de sănătate. Am fost la spital, la un control. Am întârziat și n-am mai intrat”, ne-a spus el. „Așa am votat” Singurul prezent la ședință a fost senatorul Cornel Popa, vice președintele Comisiei de ad mi nistrație, care s-a abținut la ini țiativa propriului partid. Întrebat de EVZ despre gestul său, Popa a spus: „Ce vă pot spune este ceea știți deja.

Așa am votat.

Nu cred că trebuie să vă spun mai mult, cu tot respectul.” Legea va ajunge, săptămâna viitoare, la Comisia juridică, apoi în plenul Senatului. For decizional este Camera Deputaților. Liderul PNL, Ludovic Orban, le-a cerut liberalilor să facă o campanie publică pentru susținerea proiectului privind alegerea primarilor și președinților de consilii județene în două tururi. După a devenit șeful partidului, Orban le-a transmis colegilor: „Să fie clar, cunosc bine PNL, ştiu foarte bine cine face blat cu PSD. Le spun de acum să înceteze orice negociere de culise, orice joc pe sub masă, să nu mai încerce să vândă interesele PNL pentru funcţii sau pentru avantaje personale, sau pentru afaceri făcute cu PSD.” 

 

Ne puteți urmări și pe Google News