Japonezii au inventat ÎNGHEŢATA care NU se TOPEŞTE. Ce substanţă au descoperit

Japonezii au inventat ÎNGHEŢATA care NU se TOPEŞTE. Ce substanţă au descoperit

Japonezii vin în ajutorul paşionaţilor de îngheţată. Graţie polifenolilor, un grup de cercetători ar fi reuşit să creeze îngheţata care nu se topeşte chiar dacă este expusă la soare!

Există foarte puţine chestiuni care să te enerveze mai mult vara decât îngheţata care se prelinge pe cornet şi-ţi face degetele lipicioase. Dar, un grup de cercetători japonezi s-ar putea să fi descoperit, cu totul întâmplător, o soluţie la această mică problemă, creând un produs natural care rezistă la căldură.

O decoperire întâmplătoare: Pentru un alt experiment pe care-l desfăşurau, oamenii de ştiinţă ai centrului de de cercetări bioterapice din Kanazawa, au cerut unui cofetar să prepare o prăjitură care să conţină polifenoli, molecule în stare lichidă extrase din fructe precum căpşunile. Cofetarul, însă, a rămas uimit fiindcă crema de lapte folosită pentru prăjitură se solidifica instantaneu când se amesteca cu substanţa.

Meritul polifenolilor Cercetătorii au înţeles că se află în faţa a ceva cu adevărat interesant. Polifenolii, în fapt, potrivit celor spuse de ei, ar avea proprietatea de a face o legătură solidă între apă şi uleiurile folosite în mod obişnuit pentru crema de preparare a îngheţatelor. Adăugând astfel de substanţe, îngheţata şi-ar putea menţine forma clasică, ca fiind abia ieşită din congelator, pentru mai mult timp, topindu-se mai încet.

Rezistă şi la razele soarelui: Potrivit unei indiscreţii a portalului japonez Rocket News 24, citat de La nazione, un jurnalist al lor ar fi expus la căldură (28 de grade) o îngeţată pregătită cu polifenol pentru a-i verifica rezistenţa: după 5 minute fix de expunere la soare, produsul ar fi rămas perfect la fel ca la început atât în ceea ce priveşte forma şi gustul, dar şi prospeţimea. Se aşteaptă confirmări sau dezminţiri asupra a ceea ce ar putea fi o noutate interesantă, bazată pe o substanţă care se obţine natural, din alimente.

Ne puteți urmări și pe Google News