Fiecare român cu durerea lui. Se taie pădurile în Maramureș

Fiecare român cu durerea lui. Se taie pădurile în Maramureș

Mă numesc Lazarciuc Vasile, din comuna Repedea din județul Maramureș, și mă adresez dumneavoastră cu rugămintea să scrieți în ziar ca să audă Primul Ministru și doamna inginer electronist Pană, Ministrul Pădurilor, că în Maramureș pădurile, câte au mai rămas, se taie în continuare cu toată politica lor că s-a stopat jaful.

Din gara Leordeni(MM) vagoane întregi pleacă zi și noapte la hoțul austriac din Sebeș, iar munții noștri sunt ciufuliți de tot ceea a mai rămas pe ei. În frunte se află Direcția Silvică Maramureș (Baia Mare), Garda Forestieră, șefii de acolo din județ și hoții calificați în exterminarea fondului forestier.Unii și-au cumpărat pe la Oradea și diplome universitare de ingineri doctori, economiști, juriști și chiar preoți.

Statul plătește cu bani grei Garda Forestieră, dar și aici au ajuns progeniturile traficanților de lemn, cum ar fi Vișeu, Borșa, Moisei, Poienile de sub Munte, indivizi care întrețin o devărate mafie în domeniul lemnului. Ce știe doamna Pană? Și în prezent, în comunele Rucșoaia, Repedea și Poienile de sub Munte se exploatează din ariile protejate molizi și brazi cu vechime de 150 ani, iar organele silvice și politice sunt mână în mână cu hoții, atunci cui să-i mai reclami haosul. Cei din București, „din govern”, au știut doar să dea salarii uriașe. Cum e posibil ca un parlamentar să aibă un salariu de 150.000 lei și 40.000 pentru vacanță, iar un salariat de rând să trăiască dintr-un salariu de 1.400 lei, iar un pensioner cu 500- 600 lei.

Stimabilă doamna ministru, Lia Olguţa Vasilescu!

Ne puteți urmări și pe Google News

Poliţiştii adevăraţi, cei pe care îi umiliţi acum, cărora le scurtaţi vieţile prin deciziile pripite pe care le luaţi, nu pot avea, la fel ca dumneavoastră, privilegiul de a-şi vedea nepoţii mari pentru că speranţa lor de viaţă este mult mai mică decât a dumneavoastră! Ne aşteptăm să sesizați DNA în privinţa pensiilor nesimţite ale foştilor şefi din MAI şi din poliţie, nu să loviţi în cei care vă protejează, care stau carne de tun în faţă infractorilor cu mâinile goale, în cei ale căror soţii /soţi şi copii îşi aşteaptă tatăl /mama acasă cu sufletul la gură ! Ei pleacă la serviciu şi nu ştiu dacă se mai întorc, ei pot deveni şi eroi pentru că sistemul, implicit guvernanţii, îi abandonează pe câmpul de luptă! Noi ne-am ales meseria de poliţist, este adevărat, pentru că am crezut că e una nobilă, dar şi că riscurile ei vor fi compensate de statul român aşa cum se cuvine” !

Canarău Ioan, preşedintele sindicatului Europol Neamț