TENSIUNI MAJORE în ORIENT! Arabia Saudită crede că Quatar va declara RĂZBOI

TENSIUNI MAJORE în ORIENT! Arabia Saudită crede că Quatar va declara RĂZBOI

Temeri la vârf în Arabia Saudită, ministrul de externe se teme că apelul Quatar la internaționalizarea locurilor sfinte e, de fapt, o declarație de război.

Ministrul de externe al Arabiei Saudite, Adel al-Jubeir, a avertizat că apelul Qatarului la internaţionalizarea locurilor sfinte ale islamului constitutie o declaraţie de război. "Ne rezervăm dreptul de a răspunde oricărei părţi care lucrează în domeniul internaţionalizării locurilor sfinte", a declarat duminică ministrul, citat de Xinhua.

 

La o conferinţă de presă în Bahrein, şeful diplomaţiei saudite a insistat că ţara sa permite accesul pelerinilor din Qatar la Mecca, dar respinge orice tentativă a Qatarului de a politiza pelerinajele, iar ideea internaţionalizării este "o declaraţie de război la adresa regatului", scrie Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Pe de altă parte, Arabia Saudită, Bahreinul, Emiratele Arabe Unite şi Egiptul, care au impus din 5 iunie o blocadă împotriva Qatarului, au anunţat că vor permite avioanelor din Qatar să utilizeze coridoare de zbor de urgenţă, informează agenţia saudită de presă SPA, preluată de Reuters. Autoritatea aeronautică din Arabia Saudită a precizat că este vorba de nouă coridoare, inclusiv unul prin spaţiul aerian internaţional de deasupra Mării Mediterane, care va fi monitorizat de autorităţile egiptene. Coridoarele au fost identificate sub supravegherea Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile (OIAC) a Naţiunilor Unite, în urma unor audieri cerute de Qatar, şi vor fi deschise de marţi.