Poveste emoţionantă despre sacrificiu şi o boală incurabilă. Se întâmplă la Iaşi

Poveste emoţionantă despre sacrificiu şi o boală incurabilă. Se întâmplă la Iaşi

Un ieşean şi-a propus să alerge 24 de ore fără întrerupere pentru a ajuta o tânără cu o boală incurabilă.

Atletul Alin Vorniceanu a luat astăzi startul la un ultramaraton, care va dura 24 de ore fără întrerupere. Prin această acțiune el dorește să strângă bani pentru Mihaela, o adolescentă de 17 ani care are nevoie urgentă de un tratament, pentru epidermoliză buloasă.

 „Mi-am propus să alerg două minute şi jumătate pe tura de 400 de metri, cu viteza de 11-12 kilometri pe oră,”  a declarat Vorniceanu.

Atletul s-a apucat de antrenamente încă din luna februarie, pentru a fi sigur că va rezista.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preparatorul fizic al atletului, Florin Trofin, a spus că „a mâncat antrenamente pe pâine la felul 1, felul 2 și desert. A avut antrenamente destul de intense. "

Nu doar pregătirea fizică este importantă pe tot parcursul maratonului. Alin a mărturisit că va asculta în căşti muzică hip-hop şi citate motivaţionale.

La intrarea în Stadionul Iaşi a fost amenajată o urnă în care cei care vin să alerge alături de Alin pot să doneze bani pentru Mihaela, care nu se poate deplasa şi suferă de epidermoliză buloasă, o malformaţie congenitală care se manifestă prin apariţia, la nivelul pielii, a unor formaţiuni de fluide.

Banii care vor fi adunaţi în cadrul „Maratonului Speranţei” vor ajunge în conturile adolescentei pentru a fi folosiţi ca să-şi trateze boala.

Acţiunea caritabilă este organizată de „Kinetic Pro Move”, împreună cu Asociaţia „Ţara Tinerilor Uniţi”, iar alături de Alin sunt aşteptaţi să alerge pe pista arenei din Copou şi alte persoane dornice să o ajute pe Mihaela.