CIFRELE DEZASTRULUI. Romsilva a anunţat CE SE ÎNTÂMPLĂ cu pădurile din România

CIFRELE DEZASTRULUI. Romsilva a anunţat CE SE ÎNTÂMPLĂ cu pădurile din România

După hoții de lemn, fenomenele meteorologice extreme fac ravagii prin pădurile țării. Peste 80.000 de hectare de pădure, aflate în proprietatea statului, au fost afectate în acest an de vijelii, averse torențiale sau viscole cu ninsori abundente.

Volumul total de lemn din aceste suprafețe afectate de fenomenele meteorologice extreme se ridica la 234 de mii de metri cubi, potrivit Romsilva.

Cele mai multe evenimente de acest fel au avut loc luna trecută, când au fost afectate 27.852 de hectare, iar cel mai lovit județ a fost Suceava, unde fost distruse 20.386 de hectare.

Romsilva dă asigurări că suprafețele vor fi refăcute. În cazul pădurilor doborâte în masa, unde distrugerile sunt complete, după obținerea aprobărilor legale și după evacuarea lemnului afectat, terenul va fi reîmpădurit în cel mult doi ani, conform normelor silvice.

Cele mai puternice distrugeri în masa, cauzate de fenomenele meteo extreme, au avut loc în noiembrie 1995, în județele Harghita, Covasna, Mureș și Bistrița, pe o suprafața cumulata de 12.538 de hectare.

În prezent, toate aceste suprafețe sunt regenerate prin plantări și își îndeplinesc rolul ecologic, informează Romsilva.

 

Ne puteți urmări și pe Google News