Analfabetism la VÂRF! Greșeli gramaticale GRAVE în cererile de RETRAGERE a miniștrilor

Analfabetism la VÂRF! Greșeli gramaticale GRAVE în cererile de RETRAGERE a miniștrilor

Textul identic al cererilor de retragere a demisiei ajunse astăzi la Guvern le-a dat multe bătăi de cap, joi, politicienilor.

Conform Digi 24, din 20 de miniștri care au cerut retragerea demisiilor, 17 sunt identice, cu aceeași greșeală gramaticală, o cerere are același text, minus un paragraf, iar doi miniștri și-au formulat singuri cererile.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, a citit textul cererilor depuse de miniștri: „Subsemnatul ..., având în vedere retragerea încrederii acordate unui cabinet prin adoptarea moțiunii de cenzură, până la depunerea jurământului de către mebrii noului guvern, pentru a nu bloca activitatea de conducere generală a administrației publice, având în vedere că președintele României nu a luat act de demisia subsemnatului și nu a declarat vacantă funcția de membru al Guvernului, îmi retrag demisia înaintată la SGG în data de ..., cu numărul de înregistrare ..., în vederea asigurării stabilității Guvernului precum și a gestionării și îndeplinirii actelor necesare pentru administrarea treburilor publice. Demisia subsemnatului a fost o demisie deliberată, fiind o formă de protest. Consider că vacantarea funcției de membru a Guvernului - „al Guvernului, ar fi trebuit să scrie”, a spus Alina Petrescu – intervine doar de la acest moment, prin publicarea moțiunii de cenzură în Monitorul Oficial”.

Aexandru Petrescu despre motivele pentru care a depus această cerere, dar a refuzat să spună de unde a apărut acest text. "Nu știu să vă spun. Pot să spun că a mea nu e chiar identică. Am făcut mici amendamente”, a spus el. Întrebat la ce text a făcut amendamente, Petrescu a răspuns: „Nu am avut un text. A fost discutat, eu l-am discutat cu câțiva colegi. A fost un text care își atinge scopul”.

„Ne-am consultat. Ne consultăm pe întreg exercițiul guvernamental. Suntem în continuare în exercitarea actului guvernamental”, a spus el. El a mai adăugat că demisia sa a fost un gest de protest.„Nu am simțit nevoia să deleg pe cineva. Am fost în toate zilele și voi fi până la sfârșitul mandatului”, a spus el, chiar dacă în cererea de azi se arăta că cere retragerea demisiei „pentru a nu bloca activitatea de conducere generală a administrației publice”.