Andronic: „Kovesi i-a dat o mână de ajutor lui Grindeanu”

Andronic: „Kovesi i-a dat o mână de ajutor lui Grindeanu”

După ce Dan Andronic a dat un pronostic foarte apropiat de realitate, și anume că moțiunea de cenzură va trece cu 240 de voturi (ea întrunind ieri în Parlament 241) jurnalistul a venit cu noi informații și ipoteze despre ce va urma după căderea Guvernului Grindeanu.

 Andronic afirmă că DNA l-a ajutat pe premierul Grindeanu în toată această perioadă de criză, sprijinindu-l instituțional. „Putem spune că DNA a încercat să îi dea o mână de ajutor lui Sorin Grindeanu, ca să repare efectul catastrofal al înregistrărilor din 30 aprilie cu Laura Codruța Kovesi, care ar fi însemnat sfârșitul carierei ei”, a spus jurnalistul la B1TV, adăugând că așa se explică și audierile la DNA ale senatorilor PSD Adrian Țuțuianu și Niculae Bădălău (șeful Comisiei SRI, respectiv președinte executiv al PSD – n.r.).

Dragnea va avea majoritatea pentru un nou Guvern

În opinia lui Andronic, liderul PSD, Liviu Dragnea, va avea majoritatea necesară pentru a forma împreună cu ALDE un nou Executiv, iar în acest demers va avea și susținerea UDMR. „E mult mai ușor să formezi un nou Guvern decât să dai jos un altul. Minoritățile întotdeauna susțin Guvernul pentru că țelul lor e să aducă ceva pentru grupul din care fac parte. Rămâne de văzut cum își vor defini majoritatea în fața lui Klaus Iohannis, pentru că Dragnea a spus că se va duce la consultări împreună cu Tăriceanu”, a explicat jurnalistul EVZ.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iohannis nu vrea jocuri politice

Președintele Klaus Iohannis nu va face jocuri politice cu PSD și ALDE, potrivit lui Andronic. „Iohannis a preferat să se mențină ca un pol de stabilitate, să nu intre în jocuri politice. Eu dacă aș fi în locul lui, i-aș lăsa pe cei de la PSD să-și consume nefericirea. Președintele va nominaliza ca premier un om integru, asupra căruia să nu existe niciun fel de dubiu. Lista PSD îi conținea pe următorii: Simona Miculescu, Valeriu Motoc, Florin Georgescu, rectorul ASE Nicolae Istudor și cei de la partide – Mihai Fifor, Viorica Dăncilă, Carmen Dan. Totuși, PSD nu mai are acel rezervor de cadre pe care l-a avut la un moment dat”, a spus Andronic.

Despre Victor Ponta, jurnalistul EVZ spune că „a mizat pe naivitatea lui Grindeanu și l-a folosit ca o trambulină pentru viitorul partid”, Pro România, a cărui șefie o va prelua.