Petre-Florin Manole: „Am avut trei cărți acasă. Două erau Sandra Brown”

Petre-Florin Manole: „Am avut trei cărți acasă. Două erau Sandra Brown”

Deputatul PSD, Petre-Florin Manole, este pasionat de citit, de istorie și se declară înnebunit după dulciuri

De mic, deputatul PSD, Petre-Florin Manole, a fost fascinat de istorie și epuiza cărțile de profil de pe rafturile bibliotecii. „M-a ajutat un unchi care și-a făcut abonament la secția de adulți a bibliotecii și mergeam cu el de mână. De fapt, le împrumuta el, dar le citeam eu. El era doar accesul meu în secția de adulți a bibliotecii”, ne spus Manole.

De altfel, deputatul PSD a și urmat un liceu cu profil de istorie și științe sociale, iar apoi Facultatea de Istorie. 

Pasiunea pentru citit o are tot din copilărie. „Am început cu Karl May, tipul care a scris romanele cu Winnetou, am citit cam tot ce s-a tradus din el. Asta a fost prima serie de lecturi, avem o mătușă care mi-a dat vreo două cărți și așa a început”, spune Manole.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marele regret

El ne-a mărturisit că marele său regret din copilărie este că nu a avut acasă o bibliotecă. „Am avut doar trei cărți acasă, înainte să încep să îmi cumpăr cărți din alocație. Două erau de Sandra Brown de la Iași (un profesor din Iași care semna cu pseudonimul Sandra Brown - n.r) și James Clavell – Changi, pe care am citit-o de vreo zece ori”.

Pasionat de călătorii

Petre-Florin Manole ne-a dezvăluit că îi place să călătorească, deși spune că nu a „exersat destul până acum” și merge, o dată pe lună, la poligonul de tragere. De asemenea, Manole recunoaște că îi plac la nebunie dulciurile, „în special ciocolata neagră, cu minimum 70% cacao”.

Cuba, destinația preferată 

L-am întrebat pe Manole unde îi place să călătorească, iar el ne-a răspuns că „o dată la doi ani mă duc în Cuba. Cuba e un paradis de natură. Acolo, țara e cam subdezvoltată, nu sunt foarte multe lucruri de văzut, dar ca țară, chestiuni de peisaje, plaje... ce să mai, Cuba e un spectacol! Dacă vreau și pot să vizitez ceva, atunci e Cuba!”.