Război total între două celebre jurnaliste de investigații. Sidonia Bogdan despre Emilia Șercan „Jenant ce face acum”

Război total între două celebre jurnaliste de investigații. Sidonia Bogdan despre Emilia Șercan „Jenant ce face acum”

Abia lansat, volumul Emiliei Șercan, „Fabrica de doctorate”, face deja prima victimă, dar nu din tenebroasă zonă a rețelei de doctori și doctorate plagiate, ci din domeniul în care activează și temuta jurnalistă de investigații. Potrivit unui drept la replică publicat chiar pe pagina sa de Facebook, jurnalista de investigații Sidonia Bogdan, a cărei contribuție la desconspirarea „doctorilor” cu lucrări de doctorat plagiate este cel puțin egală, după unele păreri, cu cea a mult mai celebrei Șercan, atacă dur mai multe pasaje din „Fabrica de doctorate” referitoare la dezvăluirile sale din România Liberă și califică demersul autoarei drept „jenant”.

Redăm integral postarea Sidoniei Bogdan (foto jos) de pe Facebook:

„Emilia Şercan aruncă suspiciuni asupra unui articol publicat de mine în RL (România Liberă) referitor la doctorii lui Oprea, sugerând că aş fi publicat un articol "controlat de servicii", după care revine câteva pagini mai încolo şi spune că s-ar fi înşelat în privinţa "jurnaliştilor de la RL". Am citit paginile respective, pe chat, nu voi cumpără sau citi cartea vreodată.

Ce vreau să precizez:

1. Imediat după publicarea articolului meu, Şercan a discutat mult cu "jurnaliştii Rl" adică cu mine, pe un chat, iar discuţiile respective încă mai există. Foarte interesante, de altfel. Jenant ce face acum.

2. Cu muuult înainte de publicarea articolului despre plagiatorii lui Oprea, documentasem alte articole despre plagiat tot la Biblioteca Naţională, am fost un soarec de biblioteca cu mult înainte de a apărea Şercan cu teza lui Oprea.

3. Nu am publicat niciun articol "controlat de servicii".

4. Subiectul Oprea îl cunosc milimetric, am stat toată vara pe el şi nu are rost să reiau ceea ce am explicat atunci. Dacă unii, care îşi doresc glorie deşartă, fac asta, nu au decât.

În articolul referitor la presupusul plagiat al lui Şercan, care nu mă interesează absolut deloc, apare şi o info interesantă la final: jurnalistă are master în studii de securitate, culegere de informaţii, specific pt presă de investigaţii. Habar n-aveam că există aşa ceva. Poate, cine ştie, la acele cursuri a învăţat să arunce public suspiciuni asupra altor jurnalişti, pe care nu-i numeşte, dar de la care a aflat nişte informaţii care i-au folosit f mult la momentul ăla„.

Până la ora redactării acestui material, Emilia Șercan nu a dat niciun răspuns.

De-a lungul timpului, Emilia Șercan i-a acuzat de plagiat pe Gabriel Oprea, Petre Tobă, Neculai Onțanu și Mihai Stănișoară, iar despre teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi a spus că ar ridica suspiciuni, conținând paragrafe copiate și omisiuni.

Recent, ea a fost acuzată că ar fi copiat când și-a realizat propria lucrare de licență, susținută la Facultatea de Științe ale Comunicării și Jurnalism din Sibiu.

 

Ne puteți urmări și pe Google News