Reacția Ralucăi Turcan la demisia lui Nicușor Dan

Reacția Ralucăi Turcan la demisia lui Nicușor Dan

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, astăzi, că este greu de înțeles cum a demisionat Nicușor Dan din USR, având în vedere că acesta este un simbol pentru partid.

„Mi se pare deopotrivă nedrept şi greu de înţeles politic modul în care a ajuns Nicuşor Dan să-şi dea demisia din USR. Nicuşor Dan este un simbol pentru USR care, probabil, nu ar fi existat dacă nu era generată mişcarea din Bucureşti în jurul lui. De asemenea, logica politică spune că un partid nu trebuie să-şi focalizeze energia pe teme care divizează partidul, ci pe teme care unesc”, a declarat Raluca Turcan, pentru News.ro.

Ea a adăugat că „referendumul pe familie este important, dar nu este printre principalele trei teme care preocupă societatea românească. Mult mai înţelept ar fi fost ca această linie de demarcaţie a USR să se facă pe teme care separă stânga de dreapta, care consolidează opoziţia şi alternativa la PSD”.

Nicușor Dan a anunțat, joi, că va demisiona din USR din cauza deciziei luată în Biroul Național ca parlamentarii USR să voteze împotriva referendumului pentru revizuirea Constituției, inițiativă Coaliției pentru familie care a fost adoptată de deputați pe 9 mai. El le-a transmis, miercuri, colegilor săi din Biroul Național un document prin care îşi explică refuzul de a accepta poziţionarea formaţiunii pe tema revizuirii Constituţiei pentru redefinirea familiei spunând că refuză să activeze într-un partid care se defineşte implicit ca un partid al libertăţilor civile, deoarece acest lucru ar limita publicul USR.

Ne puteți urmări și pe Google News