”Je suis MANCHESTER ARENA”. POLITICIENII români se solidarizează cu familiile victimelor din Marea Britanie

”Je suis MANCHESTER ARENA”. POLITICIENII români se solidarizează cu familiile victimelor din Marea Britanie

Preşedintele Klaus Iohannis și premierul Sorin Grindeanu și-au exprimat solidaritatea cu Marea Britanie după explozia care a avut loc la Manchester și care a ucis 22 de persoane.

"Revoltat şi întristat de veştile teribile de la Manchester. Gândurile noastre se îndreaptă către victime şi familiile lor. Solidaritate cu Marea Britanie", a scris Iohannis, marţi, pe Twitter.

O explozie s-a produs luni seara la Manchester Arena, la finalul unui concert al solistei americane Ariana Grande. Un bilanţ al poliţiei arată că incidentul s-a soldat cu 19 morţi şi aproximativ 50 de răniţi.

Poliţia britanică a anunţat că tratează incidentul ca pe un atac terorist, iar Guvernul Regatului Unit, condus de premierul Theresa May, se va reuni de urgenţă marţi, la ora locală 9,00, în contextul acestui incident.

Ne puteți urmări și pe Google News

La rândul său, premierul Sorin Grindeanu a transmis condoleanțe victimelor atentatului de la Manchester Arena, marți dimineață, precizând că Ambadasa României la Londra e în permanentă legătură cu autoritățile britanice, pentru a afla dacă sunt români printre victime. 

”Toate gândurile noastre se îndreaptă către familiile celor care și-au pierdut viața și către cei răniți în urma exploziei din Manchester. Ambadasa României la Londra e în permanentă legătură cu autoritățile britanice, pentru a afla dacă sunt români printre victime. Numărul de urgență al misiunii diplomatice este 0044 7738716335”, a scris premierul Sorin Grindeanu, marți, pe pagina de Facebook.