Dezvăluirile EvZ, la Comisia SRI. Dan Andronic, invitat la audieri în Parlament

Dezvăluirile EvZ, la  Comisia SRI. Dan Andronic, invitat la audieri în Parlament

Președintele Comsiei de Control a Serviciului Român de Informații, Adrian Țuțuianu, a anunțat că îl va invita la audieri pe jurnalistul Dan Andronic, pentru a da detalii în legătură cu dezvăluirile din serialul „Noi suntem Statul!”

Șeful Comsiei SRI a declarat că articolul Cum mi-am petrecut o noapte cu Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea. Turul doi al alegerilor prezidențiale din 2009, o poveste nespusă | Operațiunea „Noi suntem Statul!” (X) nu conține suficiente date pentru a putea deschide o anchetă, dar cele dezvăluite ar putea fi lucruri grave.

În consecință, a explicat Țuțuianu, a decis ca jurnalistul Dan Andronic să fie invitat pentru audiere la Comisia de control a SRI săptămâna viitoare.

În materialul menționat este relatată o întâlnire petrecută în casa fostului vicepremier Gabriel Oprea, în 2009, în noaptea ce a urmat zilei alegerilor prezidențiale, câștigate de Traian Băsescu împotriva lui Mircea Geoană. În casa lui Oprea se aflau, Procurorul General (pe atunci) Laura Kodruța Kovesi, fostul director al SRI, George Maior și fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea.

Ne puteți urmări și pe Google News