Războiul din PNL Constanța ia amploare. Senatorul Vergil Chițac cere intervenția șefilor de la centru

Războiul din PNL Constanța ia amploare. Senatorul Vergil Chițac cere intervenția  șefilor de la centru

Senatorul PNL De Constanța, Vergil Chițac, a contestat la Curtea de Arbitraj a partidului organizarea alegerilor pentru șefia organizației municipale care au avut loc în data de 31 martie, acuzând că au fost trucate și regizate de președintele organizației județene a filialei locale, Gheorghe Dragomir. El cere organizarea unor alegeri “corecte” până la congresul PNL.

Parlamentarul PNL de Constanța, Vergil Chițac, anunță că noua conducere a orgnaizației municipale este ilegală, liderii fiind aleși nestatutar. “După ce am luat act despre organizarea alegerilor trucate din 31 martie, alegeri care au fost trucate și puse în operă de președintele Filialei Județene a PNL  Constanța, Gheorghe Dragomir, am decis să conterst organizarea acestora la Curtea de Arbitraj a PNL”, informează senatorul liberal. În această situație, el consideră că organizarea unei noi runde de alegeri programată de Biroul Politic Local condus de el, nu mai este oportună. 

Vergil Chițac atrage atenția asupra “abuzului” comis de Gheorghe Dragomir, de George Muhscină ( noul președinte ales la municipiu), Comisia de Organizare și Desfășurare a  Alegerilor, “cu girul parlamentarilor Robert Boroianu și Bogdan Huțucă”.  El a acuzat, de altfel, PNL-ul de “blat cu PSD”. Alegerile din 31 martie ar fi nestatutare iar noul Biroul Politic s-ar fi constituit fără, susține Vergil Chițac, fără a se aștepta soluționarea primei contestații înaintată de el la Curtea de Arbitraj a PNL. 

Până la soluționarea celei de a doua contestații, senatorul Chițac își îndeamnă colegii la calm și răbdare. “Încerc să restabilesc ordinea statutară în PNL Constanța pentru a fi posibilă organizarea alegerilor corecte, la care să participle toți membrii cu drept de vot ai organizației municipal și nu doar cei inventați și reinventați”, transmite Vergil Chițac.  Președintele organizației județene a PNL Constanța, Gheorghe Dragomir. susține însă că “alegerile municipal au fost statutare și că, de fapt, Vergil Chițac “nu dorește să respecte deciziile BPJ al PNL”.

Ne puteți urmări și pe Google News