SUBIECTE SIMULARE BAC 2017 edu.ro. BAREMURI de CORECTARE şi MODELE BACALAUREAT 2017

SUBIECTE SIMULARE BAC 2017 edu.ro. BAREMURI de CORECTARE şi MODELE BACALAUREAT 2017

Ministerul Educației Naționale (MEN) organizeaza de luni până vineri, la nivelul întregii țări, simularea probelor scrise din cadrul examenului național de bacalaureat, la acestea fiind așteptați să participe peste 250.000 de elevi.

SIMULARE BAC 2017 SUBIECTE MARTIE edu.ro. BARE de CORECTARE şi MODELE. Subiectele sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional pentru elevii clasei a XII-a în anul şcolar 2016-2017 sunt: limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

Subiecte Română Simulare Evaluarea Națională 2017 pentru clasa a VIII-a. BAREM de EVALUARE și CALENDAR EXAMENE

 

Calendarul simulării examentului național de Bacalaureat 2017:

13 martie 2017

– proba E)a) (bacalaureat) – probă scrisă – Limba şi literatura română. VEZI MODEL SUBIECTE AICI

14 martie 2017

– proba E)b) (bacalaureat) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă

15 martie 2017

– proba E)c) (bacalaureat) – probă scrisă – Proba obligatorie a profilului

17 martie 2017

– Simularea probei E)d) (bacalaureat) – probă scrisă –

– Proba la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a)

31 martie 2017

– Afişarea rezultatelor

Mai jos aveţi calendarul complet al examenului propriu-zis de bacalaureat 2017.

22 - 26 mai 2017 Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen

26 mai 2017 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a / a XIII-a

6 - 7 iunie 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A

8 - 9 iunie 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B 9,

12 - 13 iunie 2017 Evaluarea competenţelor digitale - proba D

14 - 16 iunie 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

26 iunie 2017 27 iunie 2017 Limba şi literatura română - proba Ea) - probă scrisă Limba şi literatura maternă - proba Eb) - probă scrisă

28 iunie 2017 Proba obligatorie a profilului - proba Ec) - probă scrisă

30 iunie 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - probă scrisă

5 iulie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)

6 - 9 iulie 2017 Rezolvarea contestaţiilor

10 iulie 2017 Afişarea rezultatelor finale 

 În procesul de evaluare inițială a lucrărilor scrise și de rezolvare a contestațiilor, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, notele obținute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roșie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanța cu borderourile individuale, și se semnează de aceștia. Nota finală se trece pe lucrare, în prezența profesorilor evaluatori, de către președintele comisiei. Președintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire și semnează.

În cazul în care diferența între notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori numiți de președintele comisiei. Nota rezultată în urma reevaluării este nota care se trece pe lucrare și reprezintă nota finală. Sub notă semnează cei patru evaluatori și președintele comisiei. Numărul pachetului și numărul de ordine al lucrărilor care necesită a treia evaluare sunt consemnate într-un proces-verbal, semnat de cei amintiți anterior.

CU CE NU AI VOIE SĂ INTRI ÎN SALA DE CLASĂ

Se interzice candidaților la evaluarea națională să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ în acest scop.

Candidații care refuză depozitarea obiectelor nu vor fi primiți în examen.

Se interzice candidaților la evaluarea națională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea ori în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Se interzice candidaților să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea, sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Se interzice candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Încălcarea regulilor va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidații respectivi vor fi eliminați de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise/ciornele/foile din lucrările scrise.

Candidații eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă vor primi nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă.

 

Ne puteți urmări și pe Google News