GRUPAREA NAVETIŞTILOR. Banda de INFRACTORI ROMÂNI care a dat SPAERGERI de UN MILION DE EURO. Au făcut VICTIME în OPT ORAŞE din Italia

GRUPAREA NAVETIŞTILOR. Banda de INFRACTORI  ROMÂNI care a dat SPAERGERI de UN MILION DE EURO. Au făcut VICTIME în OPT ORAŞE din Italia

O grupare de infractori români care a dat 22 de lovituri în cel puţin opt oraşe din nordul Italiei a fost anihilată de carabinierii din Veneţia şi Treviglio. La capătul a opt luni de anchetă, au fost capturaţi cinci membri ai bandei care au furat bunuri evaluate la un million de euro.

În ziua în care s-au întors acasă, în “ascunzătoarea lor din centrul istoric din Romano (Bergamo) după ultima lor lovitură,la începutul lunii februarie, membrii unei grupări de hoţi români au fost aşteptaţi de carabinierii din Portogruaro (Venezia), care îi vânau de opt luni de zile. Ion Cracea, de 54 de ani, Marin Bolovan, de 30 de ani, Marius Koble, de 33 de ani, și Ionel Nițu, de 35 de ani, au fost prinşi într-o acţiune fulgerătoare, efectuată de carabinierii venețieni împreună cu colegii din Treviglio și cu poliția locală. În același timp, la Vicenza, a fost prins un al cincilea membru al bandei, Petru Gurzu, de 29 de ani. A fost actul final al operaţiunii “Footing”,  desfăşurată pe raza mai multor oraşe din nordul Italiei, transmite gazetaromanesca.ro.

Un membru al bandei a încercat să se ascundă într-o debara în timp ce Nițu, desculț, a încercat să fugă pe acoperiș

Ne puteți urmări și pe Google News

După opt luni de anchete, anchetatorii le-au reconstituit activitatea infracțională atribuind bandei 22 de lovituri în întreg nordul Italiei, cu o pradă de un milion de euro. Patru dintre lovituri au fost date în provincia Bergamo, trei în Lallio (pe 17 iunie 2016 la firma Ccfc și pe 25 într-o locuință și la Rcm Food) și una la Treviolo (pe 27 iunie la Centrul Cultural Roncola).

Procuratura din Pordenone a emis alte două mandate de arestare și opt denunțuri cu titlu diferit pentru furt agravat continuat în complicitate. Însă, anchetele se concentrează și asupra a patru firme din provincia Bergamo acuzate că au tăinuit bunurile furate. Patru patroni au fost denunțați și au fost recuperate 1.000 de kilograme de cabluri din cupru cu o valoare de 100.000 de euro, trei vehicule industriale și un autoturism.

Aşa cum reiese din actul de acuzare, hoții ajungeau să parcurgă chiar și sute de kilometri pentru a fura cupru, utilaje industriale, ochelari și furgonete. Ancheta a fost demarată după o serie de lovituri date în iunie 2016 la Portogruaro.

Anchetatorii italieni au făcut legătura cu românii după ce au constatat prezența unui autoturism Audi pe care carabinierii l-au observat sosind din provincia Bergamo.

Decisivă a fost reținerea românului Cristian Graur, care, văzându-se descoperit, a început să fugă simulând că face sport (footing), de unde provine şi numele operaţiunii. Și în acest caz a fost observată mașina Audi.

 În lunile următoare, românii au dat lovituri în Bergamo, Brescia, Udine, Verbania, Verona și Vicenza.