Procurorii nu au spus dacă Zgonea a făcut trafic de influență la Ponta, Nica sau Grindeanu, pentru Ionela Dobrică

Procurorii nu au spus dacă Zgonea a făcut trafic de influență la Ponta, Nica sau Grindeanu, pentru Ionela Dobrică

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost pus miercuri sub control judiciar de către procurorii DNA Ploiești, pentru trafic de influenţă şi primire de foloase necuvenite.

 El ar fi intervenit pe lângă funcționari publici ca fata colegului său din PSD, omul de afaceri buzoian Dumitru Dobrică, să fie numită în două importante funcţii. Zgonea e acuzat că a primit de la Dobrică foloase necuvenite în valoare de aproximativ 52.000 de lei.

În urma demersurilor lui Zgonea, Ionela Viorela Dobrică a devenit, pe 22 aprilie 2013, preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate. Ulterior, potrivit procurorilor, tot la presiunile lui Zgonea, a fost pusă, pe 23 ianuarie 2014, subsecretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, de unde a plecat după venirea la guvernare a tehnocraţilor. Ambele numiri s-au făcut când ministru era Dan Nica, dar ea a fost secretar de stat și în mandatul de la Comunicații al actualului premier, Sorin Grindeanu, care a păstrat-o după ce a preluat portofoliul Comunicațiilor. Decizia a fost semnată de premierul Victor Ponta. Procurorii nu au spus până acum față de cine și-ar fi traficat Valeriu Zgonea influența. Ionela Viorela Dobrică este, la 27 de ani, parlamentar PSD, fiind absolventă a Universității Tehnice de Construcții București. Acum, deputatul Ionela Dobrică face parte din comisia pentru muncă şi protecţie socială şi este vicepreşedinte al comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. Imediat după ce s-a aflat că Valeriu Zgonea a fost pus sub control judiciar, Ionela Dobrică a postat pe contul său de Facebook următorul mesaj: „Am primit mai multe întrebări legate de dosarul DNA în care sunt citați Valeriu Zgonea si tatăl meu, Dumitru Dobrică. Numirea mea în funcția de subsecretar de stat a fost făcută la propunerea PSD și a respectat toate prevederile legale. Nu cunosc nimic în legatură cu lucrurile care sunt scrise de DNA în comunicatul referitor la acest dosar. În acest moment nu am nicio calitate în acest dosar”. Am încredere în corectitudinea justiției în România”, a scris pe Facebook Ioana Viorela Dobrică.

Ne puteți urmări și pe Google News