Instanţa restituie la DNA dosarul lui Ioan Oltean. Cum s-a ajuns aici

Instanţa restituie la DNA dosarul lui Ioan Oltean. Cum s-a ajuns aici

Instanţa a restituit dosarul lui Ioan Oltean, dosar în care fostul lider PDL este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Instanţa supremă a restituit la DNA dosarul în care este inculpat, printre alţii, şi fostul lider PDL Ioan Oltean, pe motiv că actul de sesizare al DNA conţine nereguli, rechizitoriul nefiind corect.

Oltean a fost trimis în judecată în 2016 de procurorii anticorupție alături de Crinuța Dumitrean, fost președinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), într-un dosar privind acordarea unor despăgubiri supraevaluate pentru un teren din municipiul Pitești, prejudiciul ridicându-se la aproape 100 de milioane de lei.

Ioan Oltean este acuzat de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar Crinuța Dumitrean de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Ne puteți urmări și pe Google News

În același dosar au mai fost trimiși în judecată opt inculpați, cei mai mulți fiind la data comiterii faptelor membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP.

Informaţia a fost dezvăluită de reporterul Ana Maria Roman în cadrul Ediţiei Speciale de joi seară, moderată de Radu Tudor şi Adi Ursu.

Ana Maria Roman a explicat că rechizitoriul pe baza căruia Ioan Oltean a fost trimis în judecată nu este corect.