Avocatul poporului, ironizat la CSM. Iohannis: “Nu l-am văzut de mult. Nu mi-e dor de el, dar cred că trebuie să-i transmit personal că aşteptăm cu toţii o luare de poziţie”

Avocatul poporului, ironizat la CSM. Iohannis: “Nu l-am văzut de mult. Nu mi-e dor de el, dar cred că trebuie să-i transmit personal că aşteptăm cu toţii o luare de poziţie”

Preşedintele Klaus Iohannis şi procurorul general al României, Augustin Lazăr, au adus în discuţiei, în cadrul şedinţei de urgenţă de miercuri dimineaţă de la sediul CSM, instituţia Avocatul Poporului, reprezentată de Victor Ciorbea, de la care toată lumea aşteaptă o luare de poziţie cu privire la ordonanța de urgență prin care au fost modificate Codurile penale. Avocatul poporului, ironizat la CSM. Iohannis: “Nu l-am văzut de mult. Nu mi-e dor de el, dar cred că trebuie să-i transmit personal că aşteptăm cu toţii o luare de poziţie”

Potrivit digi24.ro, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, ironic, că în această iniţiativă ar trebui chemat şi Avocatul Poporului.

„Ar putea fi chemat şi Avocatul Poporului să ia atitudine în această problemă, că am remarcat că a fost foarte activ în ultima perioadă", a spus Lazăr.

După intervenția procurorului-general, preşedintele Klaus Iohannis a intervenit spunând că ar trebui să îi facă „o vizită", pentru a discuta aceste lucruri.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Mă gândesc să-i fac o vizită astăzi (miercuri - n.r.). Nu l-am văzut de mult. Nu mi-e dor de el, dar cred că trebuie să-i transmit personal că aşteptăm cu toţii o luare de poziţie", a precizat preşedintele Iohannis.

La ieşirea din sediul CSM, şeful statului a precizat că preşedinta Consiliului, Mariana Ghena, e hotărâtă să sesizeze CCR pentru un conflict între instituţii.

„Nu avem competență să blocăm aceste inițiative, în termenul de zece zile. Noi putem ataca legile şi ordonanţele de urgenţă după ce intră în vigoare”, a precizat Victor Ciorbea, la solicitarea mai multor jurnalişti.  (sursa: digi24.ro)