RĂZBOI între Facebook şi Germania! Anunţul OFICIAL făcut de ministrul Justiţiei poate să îl aducă pe Zuckerberg în COLAPS!

RĂZBOI între Facebook şi Germania! Anunţul OFICIAL făcut de ministrul Justiţiei poate să îl aducă pe Zuckerberg în COLAPS!

Situaţie tensionată între autorităţile germane şi Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook. Conform unui anunţ oficial, americanul riscă amenzi fără precedent dacă site-ul de socializare nu îşi înăspreşte măsurile de siguranţă în privinţa ştirilor false care circulă liber.

Autorităţile germane au avertizat că Facebook poate să plătească 500.000 euro pentru fiecare ştire falsă care apare pe reţeaua de socializare. Conform ministrului Justiţiei Heiko Mass, americanul trebuie să creeze un soft pentru a corecta articolele false sau să le blocheze.

Oficialii de la Berlin consideră că Facebook a luat prea puţine măsuri pentru a combate un fenoment care crează o multitudine de alte probleme. „În cele din urmă trebuie să ne gândim la amenzi, dacă alte măsuri nu funcţionează”, a declarat Maas într-un interviu acordat publicaţiei Sueddeutsche Zeitung. Informaţiile false publicate pe Facebook au dus la creşterea în amploare a discursurilor xenofobe şi rasiste, după ce Germania a primit mai mult de un milion de imigranţi începând cu anul 2015. 

 

Ne puteți urmări și pe Google News