PNL vrea să iasă de sub papucul lui Klaus Iohannis

PNL vrea să iasă de sub papucul lui Klaus Iohannis

Liberalii nu-l vor lăsa pe preşedintele Klaus Iohannis să intervină, la primăvară, în alegerile interne din partid pentru funcţia de preşdinte, aşa cum şeful statului a procedat în 2014 în favoarea Alinei Gorghiu

Secretarul general interimar al PNL, Marian Petrache, a declarat, ieri, pentru EVZ, că partidul are propriul traseu. „La alegerile interne președintele Iohannis nu are de ce să intervină”, a spus el.

Și liderul PNL Hunedoara, Florin Roman, consideră că cea mai bună soluție vine din interiorul partidului. „Că unii sau alții mai zic că au susținerea și sprijinul d-lui Iohannis, mie mi se pare o greșeală, pentru că președintele nu se implică în astfel de jocuri”, a spus Florin Roman, ieri, pentru EVZ.

Adio, soluţii alese!

Ne puteți urmări și pe Google News

În opinia fostului primvicepreședinte liberal Adriana Săftoiu, „PNL trebuie să își aleagă cât mai repede noua conducere într-un mod transparent și care să respecte statutul”. Ea a adăugat, pentru EVZ, că „doi ani cu tot felul de soluții alese au fost suficienți”.

După eşecul PNL la alegerile parlamentare, fostul prim-vicepreşedinte PNL Ludovic Orban a dat semnalul ieşirii partidului din zodia Cotroceniului. „Multe numiri de oameni au fost făcute ca venind dinspre palat (Palatul Cotroceni, n.red.). Este momentul să înţelegem că renaşterea PNL nu poate veni de la cei care se prezintă în mod fals ca fiind favoriții preşedintelui”, a spus acesta.

Iohannis nu-l poate impune pe CioloŞ

Europarlamentarul Theodor Stolojan consideră că preşedintele Klaus Iohannis nu-l poate impune pe Dacian Cioloş la şefia PNL. „Nimeni nu-i poate garanta, la ora actuală, nimeni, nici președintele Iohannis, absolut nimeni nu poate veni acum și impune un președinte în PNL”, a spus el, într-un interviu la Gândul. El a adăugat că cine aspiră la șefia PNL „va trebui să înțeleagă că trebuie să-și formeze o echipă, să și-o prezinte, oamenii să aibă încredere, să aleagă”.

Culisele impunerii lui Gorghiu

Fostul preşedinte al PNL, Alina Gorghiu, a obţinut în 2014 conducerea partidului în urma intervenţiei directe a preşedintelui Klaus Iohannis. Proaspăt ales la Cotroceni, acesta i-a cerut lui Teodor Atanasiu să se retragă din cursă în favoarea lui Gorghiu. Iohannis a avut grijă ca toţi liberalii să afle că aceasta este preferata lui. „Ne-a spus foarte clar tuturor că o susţine. Cred că e suficient acest lucru”, a relatat, la acea vreme, Teodor Atanasiu.