Jurnalistul Silviu Mănăstire face dezvăluiri EXPLOZIVE despre fosta șefie de la ANAF. Manevrele făcute de TEHNOCRAȚI și cum erau avantajate CORPORAȚIILE
- Matei Năstase
- 15 ianuarie 2017, 19:22
Jurnalistul Silviu Mănăstire face dezvăluiri incendiare. El spune că tehnocrații au făcut prăpăd în interiorul Agenției Naționale de Administrare Fiscală și al Vămii din România, promovându-și membri familiilor lor, partenerii de afaceri sau chiar oamenii loiali în funcții de conducere.
”Numai pe data de 9 ianuarie 2017 şefii din ANAF şi Vamă, numiţi de tehnocraţi, au organizat concursuri de definitivare pe post pentru peste 100 de funcţii de conducere din structurile ANAF din ţară. Prin aceste concursuri “ghidonate” numai la Direcţia Regională Bucureşti oamenii tehnocraţiilor s-au înşurubat pe 80 de funcţii de şefi. Şeful ANAF Dragoş Doros şi-a dat demisia după ce noul Guvern a constatat lipsă din încasările bugetare a circa 10 miliarde de lei! Banii urmau a fi folosiţi pentru diverse majorări de venituri.
Noul ministru de Finanţe Viorel Ştefan a anunţat un control la ANAF.
Ce nu cunoaşte ministrul este amploarea şi puterea reţelei de influenţă construită în interiorul ANAF de guvernarea tehnocrată. Dragoş Doros se va întoarce într-o funcţie bine plătită, de director responsabil cu taxele, la compania multinaţională de consultanţă financiară şi contabilă de la care a plecat. Încă de la numirea sa în funcţie, Dragoş Doros a fost într-un posibil conflict de interese neanchetat de Agenţia Naţională de Integritate”, a scris Silviu Mănăstire într-un material postat pe site-ul Psnews.ro.
Jurnalistul arată că firma de consultanță la care a lucrat (și va munci de acum înainte) Dragoș Doros pe postul de ”tax manager” reprezintă companiile private (de multe ori corporații) în relația cu ANAF. Atunci când a devenit șef la ANAF, foștii colegi consultanți ai lui Doros și firmele private pe care aceștia le reprezentau aveau o relație directă cu fiscul. Oamenii din vârful firmelor reprezentate de Doros privind relația cu ANAF, cărora acesta le-a oferit consultanță fiscală ani de zile, au fost fericiți când au aflat că partenerul lor de afaceri era la conducerea agenției.
”Din acest punct de vedere numirea lui Dragoş Doros la ANAF a fost o adevărată operaţiune specială. La fel, numirea consultantului fiscal Gabriel Biriş în funcţia de secretar de stat în ministerul de Finanţe (amicul lui Dragoş Doros) se înscrie în aceeaşi logică a guvernării tehnocraţilor – aceea în care de mult ori s-a pus lupul paznic la oi. Această relaţie dintre compania de consultanţă multinaţională, tax- managerul ei Dragoş Doros şi diverse decizii ale Fiscului luate atât timp cât acesta a fost şef, merită investigate în profuzime de instituţiile statului, sau măcar de Corpul de Control al premierului Sorin Grindeanu.
Ca orice om de sistem ex- şeful ANAF Dragoş Doros provine dintr-o echipă de băieţi deştepţi pe care o regăsim în formula de joc prima dată în 2012. Atunci, ministrul de Finanţe era Bogdan Dragoi (guvernarea MRU), şeful ANAF Şerban Pop iar secretar de stat tocmai… Dragoş Doros. Echipa a fost recuperată parţial în timpul guvernării tehnocrate Bogdan Dragoi este şi fost consilier prezidenţial al preşedintelui Băsescu şi, mai important, fiul unui important general de Armată (cu bune contacte externe)”, mai arată Silviu Mănăstire.
Fostul șef al ANAF, Șerban Pop, este considerat o adevărată eminentă cenușie a Fiscului, subliniază juranlistul. El a fost director de cabinet al lui Mihai Tănăsescu, fostul ministru din partea PSD la finanțe, și prieten bun cu fiul acestuia, Șerban Tănăsescu. Într-o perioadă, el a ocupat funcția de vicepreședinte al ANAF în guvernarea Tăriceanu. Șerban Pop ar fi trebuit reinstalat odată cu venirea lui Dacian Cioloș în vârful executivului, însă Pop era cercetat și trims în judecată în câteva dosare penale, printre care și dosarul Bica-Simu. În schimb a fost numit Dragoș Doros, iar oamenii pe care i-a promovat în funcții la ANAF ar face parte dintr-o rețea transpartidică de influență de care Șerban Pop nu ar fi străin.
”Claudiu Codrea – a fost şeful de cabinet al lui Dragoş Doros dar şi fostul şef de cabinet al lui Şerban Pop. Codrea era principalul sfătuitor al lui Doros şi omul din umbra al deciziilor din ANAF. Codrea a pus umărul de promovarea oamenilor din echipa lui Şerban Pop în întreaga structură ANAF şi Vamă”, continuă Mănăstire.
Juranlistul mai arată și lista cu oamenii promovați în funcții de Doros și pozițiile ocupate de aceștia în cadrul ANAF.
În această listă regăsim următoarele nume, conform materialului scris de Silviu Mănăstire:
”Ion Damian – a fost şeful direcţiei de Integritate din ANAF iar apoi promovat de Dragoş Doros în importanta funcţie de director al Direcţiei de Executări Silite şi Cazuri Speciale. Din această postură, Ion Damian coordonează acum toate dosarele de recuperare de prejudicii ale ANAF.
Nicolae Grofu –secretarul general al ANAF promovat de Dragoş Doros. Grofu este responsabil direct de toate concursurile şi promovările făcute în ANAF în ultimul an.
Doru Dudas – vicepreşedinte ANAF, numit responsabil de colectare de către Dragoş Doros. Promovat de la Direcţia de Legislaţie.
Mariana Vizoli – promovată secretar de stat în Ministerul de Finanţe, a condus Direcţia de Legislaţie în domeniul TVA din ANAF, este poreclita doamna TVA după ce a fost pusă sub acuzare în dosarul de evaziune Murfatlar (a fost schimbată în toamna anului 2016, după începerea urmăririi penale).
Sorin Giuvelea – directorul Direcţie Regionale a Finanţelor Bucureşti – Ilfov, promovat în mod direct de către Dragoş Doros prin îndepărtarea fostului titular Marinel Rizea.
Dorel Fronea – vicepreşedinte ANAF responsabil de Vamă, promovat cu binecuvântarea lui Dragoş Doros. Fronea se lauda cu protecţia fostului ministru PSD al Finanţelor Eugen Teodorovici, dar timp de un an s-a vopsit ca tehnocrat. Dorel Fronea se afla în relaţii de colaborare şi sprijin reciproc cu Lilian Onescu (fost Ostropel), protejat al fostului ministru PNL Daniel Chitoiu, fost şef al ANAF.
Soţia lui Dorel Fronea – este angajată la biroul de tranzite al Direcţiei Generale a Vămilor, iniţial fusese o simplă profesoară.
Dragoş Mihai – şef de cabinet şi consilierul vicepreşedintelui Dorel Fronea, fost şef serviciu în Direcţia Regională Vamală Bucureşti, fratele geamăn a lui Dragoş Mihai face operaţiuni de comisionar vamal, soţia acestuia Renata Mihai a fost angajată prin semnătura lui Fronea în cadrul direcţiei generale a Vămilor în funcţia de şef Birou antitabac.
Macel Mutescu – consilierul vicepreşedintelui Dorel Fronea (protejatul liderului de sindicat Vasile Marica) şi al fostului şef al resurselor umane din ANAF Gheorghe Stanbelu.
Paul Petrof – directorul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, soţia sa a fost angajată la Biroul Vamal Băneasa – soţia se afla practic în subordinea sa.
Bogdan Adrian – şeful Biroului Vamal Băneasa, este cel care a angajat-o pe soţia şefului, soţia lui Paul Petrof (adusă în Vamă de la Protecţia Consumatorilor – ANPC). Soţia lui Bogdan Adrian a fost angajată pe 19 decembrie 2016 la Biroul Vamal Ilfov.
Vasile Neagu (poreclit Sica Mercedes) – şeful Biroului Vamal Bucuresti- implicat în numeroase scandaluri şi protejat al lui Dinu Gheorghe zis Dinu Vamă.
Doru Cristescu – şef al Vămii llfov – protejat şi om apropiat al lui Sica Mercedes (Vasile Neagu)”.