Regimul dictatorial din Nicaragua a închis un post de televiziune incomod. Jurnalista Lucia Pineda a fost arestată sub acuzaţia de terorism

Regimul dictatorial din Nicaragua a închis un post de televiziune incomod. Jurnalista Lucia Pineda a fost arestată sub acuzaţia de terorism

Jurnalistia Lucia Pineda, din Nicaragua, a fost arestată, fiind acuzată de terorism. Astfel, regimul dictatorial al lui Daniel Ortega, tot mai izolat pe plan mondial, comite o noua brutalitate împotriva presei, anunţul despre arestare fiind făcut de Ministerul de Externe din Costa Rica.

Asta, în condiţiile în care Lucia Pineda are şi cetăţenie costaricană, arată agenţia AFP, citată de portalul www.magnanews.ro.

Jurnalista a fost dusă deja în faţa unei instanţe de judecată din Nicaragua, fiind oficială acuzată de terorism şi de incitare la ură.

Lucia Pineda era redacţiei “100% Noticias”, un canal de televiziune care a fost închis. Patronul acestui post, Miguel Mora, la rândul său jurnalist, a fost şi el pus sub acuzare, atât de conspiraţie, cât şi de terorism. Toate acestea din cauza tonului extrem de critic la adresa guvernării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procesul Luciei Pineda va începe efectiv pe 25 ianuarie. Este unica informaţie dată până acum de autorităţile din Nicaragua. Până atunci, femeia se află în arest preventiv.

Vinerea trecută, poliţia a ocupat redacţia postului de televiziune, după care Lucia a fost dusă la primele audieri, în faţa instanţei de judecată.