Cresc TAXELE într-un mare oraș. Costă SCUMP să te căsătorești unde vrei tu

Cresc TAXELE într-un mare oraș. Costă SCUMP să te căsătorești unde vrei tu

Timișorenii vor plăti taxe și impozite mai mari, de anul viitor, o decizie în acest sens fiind luată săptămâna aceasta în plenul Consiliului Local.

Conform proiectului aprobat de consilieri, impozitul pe mașini va crește cu 50%, iar impozitul pe clădirile nerezidențiale deținute de persoanele juridice vor fi majorate tot cu 50%. De asemenea, proiectul prevede introducerea unei taxe speciale pentru promovarea turistică, de 2% din încasările de la turiști, și va fi instituită și o taxă specială de salubrizare de 7,89 lei pe lună pentru persoanele fizice și de 21,38 lei/mc pentru deșeurile reciclabile și de 113,17 lei/mc pentru deșeurile reziduale, în cazul persoanelor juridice. S-a decis și instituirea unei noi taxe, pentru oficierea căsătoriilor într-o altă locație decât Casa Căsătoriilor, în valoare de 1.000 de lei.

“Se mai strâng bani să mai putem face una alta tot pentru contribuabili, nu facem pentru noi. Doar cine e împotriva acestui oraș se opune acestei măsuri. Trebuie să susținem ceea ce este bine pentru comunitate”, a declarat, în plenul Consiliului Local, primarul Nicolae Robu.  

Ne puteți urmări și pe Google News