Crimă oribilă în Maramureș. Procurorii s-au sesizat după trei zile timp în care criminalul s-a plimbat în libertate

Crimă oribilă în Maramureș. Procurorii s-au sesizat după trei zile timp în care criminalul s-a plimbat în libertate

O crimă oribilă a a avut loc în localitatea Finteușul Mare, județul Maramureș, localitate de unde provine corul care cântă celebra colindă ”Vin Colindătorii”.

Crima a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, dar autoritțile judiciare au început ancheta după trei zile. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș explică această ”întârziere”, prin simplul fapt că au așteptat concluziiile autopsiei medico legale a victimei.

Potrivit primelor informații, o femeie din Finteușul Mare a mers sâmbătă dimineața, acasă la fiul ei, un bărbat în vârstă de 49 de ani, și a făcut oribila descoperire. În holul și în bucătăria locuinței, femeia a obeservat pete mari de sânge, pe care s-a apucat să îl curețe. Apoi, l-a observat într-un pat din bucătărie pe fiul ei, care era acoperit cu o plapumă pe cap. Femeia a declarat, ulterior, că a crezut că fiul ei doarme. Într-un târziu, același martor a mai precizat că a dat plapuma la o parte și a observant că fiul ei este mort și că în zona capului avea răni profunde, care au produs o sângerare masivă. Ulterior, femeia a sunat la 112 și a anunțat crima.

Procurorii au început ancheta după două zile

Ne puteți urmări și pe Google News

Deși purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș a declarat că polițiștii de la Secția Șomcuta Mare au demarat cercetările încă de sâmbătă, surse judiciare din cadrul Parchetului Maramureș susțin că ancheta a fost începută abia luni. ”Poliția a demarat primele verificări iar la acel moment nu existau suspiciuni de omor. Ulterior, după efectuarea necropsiei s-au constatat o serie de leziuni ce conduc la suspiciunea de omor, motiv pentru care procurorii PT Maramureș au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru comiterea infracțiunii de omor. Procurorul a mers la fața locului pentru cercetări la fața locului”, a precizat unul dintre anchetatori.

Din primele informații, unul dintre localnici, suspect de comiterea crimei a fost dus la audieri.